Tort cu crema de branza de vaci

Tort cu branza de vaci este o reteta delicioasa.Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de branza de vaci, oua, cacao, lamaie, gelatina si frisca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de branza de vaci

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 2 linguri miere
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri gelatina
  • 250 gr frisca lichida
  • 100 ml whisky

Mod de preparare

Tort cu branza de vaci este o delicioasa reteta ce poate fi pregatita la orice ocazie festiva.

Pentru blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul. Incorporezi faina amesecata cu cacao si torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Stratul de compozitie trebuie sa fie subtire asa ca alege o tava mare.Coci in cuptorul praincalzit 15 min. Scoti foaia de pandispan si o lasi sa se racoreasca putin.

Imbraci un bol in folie de plastic, cat este caldut pandispanul tai fasii si imbraci bolul cu ele.opresti fasii si pentru capacul cu care acoperi tortul. Pui gelatina la inmuiat in 150 ml apa rece,apoi o incalzesti pe baie de aburi,fara sa dea in clocot. Amesteci branza cu mierea, crema de whisky,coaja de lamaie si gelatina calduta. Bati frisca si o incorporezi in crema de branza. Torni crema in bolul imbracat in pandispan, acoperi cu restul de pandispan si o lasi la rece 3-4 ore. Rastorni bolul cu tortul cu branza de vaci si decorezi cu frisca. (poti turna peste tort si glazura de ciocolata)


Tortul cu branza de vaci se serveste cu o cafea sau un coniac.
Alte retete de tort recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
3
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia