Intai pregatim un blat traditional. Pana blatul se raceste, fierbe, 1 l lapte. Luam de pe foc, apoi amestcam 2 oua cu 2 dl de smantana. Si amestecand
Intai pregatim un blat traditional. Pana blatul se raceste, fierbe, 1 l lapte. Luam de pe foc, apoi amestcam 2 oua cu 2 dl de smantana. Si amestecand continu sa turnam in lapte.
Punem inapoi pe foc, si, amestecand continu, fierbem timp de aprox. 10 minute pe foc mediu, pana rezulta branza din ea. Apoi strecuram si lasnad in strecuratoare punem deoparte. Amestecam pana devine spumos 100 g unt cu 100 g glucoza, 10 g zahar vanilat, puitina sare, apoi prelucram cu barnza scursa si racita.
Blatul se taie in 3 cu un cutit zimtat. Ungem feliile cu aprox. 2/3 din 500 g din branza pe care o impartim in 3 parti egale, iar cu retsul ungem partea laterarla si deasupra a tortului. Apoi, tortul terminat il invelim in jeleu de fructe, si-l punem la frigider pentru cateva ore, sa se intareasca. Jeleul de fucte se pregateste amestecand 2 dl de suc de fructe strecurat cu 1 g praf de jeleu si amestecand continu pana se topeste.
Luand jos de pe foc, lasam sa se raceasca putin, apoi turnam papa desupra, si o intidem cu mana uda. Pana aspicul se solidifica, ca ornament putem pune deasupra si fructe din compot.
In caz de nevoie se poate inlocui cu pudra de jeleu pentru tort care contine intaritor.
Alte retete de tort recomandate
Diplomat
Tiramisu
Tort de ciocolata
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAm gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...
Biscuiti aperitiv, cu cascavalIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii