Un tort foarte ciocolatos si foarte gustos.
Blat:
Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba. O lasam la racit. Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare. Adaugam galbenusurile, ciocolata topita, nuca, parful de copt si faina. Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu). Dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii (30 minute).
Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat. Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor. Impartim blatul in 3 .
Crema: Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit 200 ml frisca. Cand este calda adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa. Cand este rece punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa. Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului, iar restul o impartim in doua parti egale. Asamblam bucatile de tort, iar deasupra punem crema luata deoparte.
Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele si lasam putin sa se racoreasca. Turnam peste tort, nivelam si dam la frigider. Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate (cum am folosit eu), bomboane colorate sau poate fi lasat asa.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii