Tort cu ciocolata si visine

Tort cu ciocolata si visine este delicios si satios. Daca nu va plac visinele, puteti folosi orice fel de fructe pentru aceasta reteta de tort.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 300 gr faina
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 galbenusuri
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 250 gr unt
  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 kg visine
  • 100.gr ciocolata menaj de decor
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Tort cu ciocolata si visine este delicios si satios. Daca nu va plac visinele, puteti folosi orice fel de fructe pentru aceasta reteta de tort.

Toate ingredientele pentru foi se amesteca si se imparte aluatul in doua. Intr-o tava unsa cu ulei si imbracata cu hartie de copt torni o parte de aluat si intinzi cu o lingura de lemn imnuiata in ulei. Coci in cuptorul preincalzit cam un sfert de ora, dupa care o lasi sa se raceasca. Procedezi la fel si cu aluatul ramas.

Pentru crema: amesteci laptele cu faina, ouale si zaharul vanilat si pui pe foc pana se ingroasa. Lasi sa se raceasca si o amesteci cu untul mixat cu zaharul pudra. Pui crema intre cele doua foi si apesi usor.

Pentru bezea: bati albusurile spuma tare cu zaharul pe baie de aburi si o intinzi pe prajitura. Asezi visinile scurse bine si stropesti in zig zag cu ciocolata topita in 50 ml lapte.


Tortul cu ciocolata si visine se pune la frigider si se serveste a doua zi. Blaturile trebuie sa se inmoaie. In loc de visine puteti folosi  capsune, cirese, kiwi, ananas, caise sau ce fructe va plac mai mult.
Un tel de la Kitchen Shop mi-ar fi prins tare bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia