M-am gandit sa pregatesc acest tort pentru ca imi doream sa folosesc ciocolata si fructe- in special visine. Si cum nu se poate tort fara ciocolata, aceasta reteta este perfecta. Visinile se pot inlocui cu orice alte fructe de sezon cu un rezultat final la fel de gustos. Urmatoarea reteta a acestui tort va fi cu zmeura in loc de visine, apoi cu afine. Este un tort delicios, usor de facut si racoritor.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si sarea pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Se adauga pe rand, uleiul, laptele, iar la final se adauga faina, praful de copt si cacaua care au fost cernute . Se amesteca cu o spatula pana se incorporeaza bine toate ingredientele.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga treptat in compozitia de galbenusuri amestecandu-se de jos in sus, cu mare grija, cu o spatula.
Se pune intr-o forma de copt in care am asezat hartie de copt si se lasa in cuptor circa 35 minute.
La fel se procedeaza si cu blatul cu vanilie.
Pentru crema de ciocolata se pune ciocolata impreuna cu untul intr-un castron pe baie de aduri. In momentul când s-a topit se ia castronul de pe aburi si se amesteca bine cu o spatula pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi smantana pentru frisca si se lasa sa se raceasca.
Pentru jeleul de visine se pun acestea la foc dupa ce au fost foarte bine spalate si s-au scos samburii. Se lasa la fiert impreuna cu zaharul. Când siropul a inceput sa se lege se ia cratita de pe foc si toata compozitia se trece printr-o sita deasa, obtinandu-se astfel un sirop dens si foarte fin. Se adauga amidoul si se amesteca pana se incorporeaza bine.
Dupa ce blaturile s-au racit foarte bine se taie apoi se formeaza tortul: primul rand este un blat cu cacao, apoi o parte de crema de ciocolata, un blat de vanilie, jumatate din jeleul de visine, alt blat de vanilie, restul jeleului si ultimul blat de cacao.
Tortul se imbraca cu ultima parte din crema de ciocolata si se decoreaza dupa preferinte.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii