Tort cu ciocolata si cocos este o reteta de tort pe care o puteti pregati la orice aniversare sau ocazie festiva. Pentru tortul cu ciocolata si cocos aveti nevoie de ciocolata menaj, crema de cocos si gem de mure.
Tortul cu ciocolata si cocos este delicios pentru orice ocazie festiva.
Pregatirea tortului cu ciocolata si cocos incepe cu prepararea blatului. Intr-un vas se bat spuma 4 albusuri cu 180 grame zahar. Galbenusurile se amesteca doar ca sa se omogenizeze, dupa care se toarna peste albusurile bautute cu zahar. Se adauga apoi 250 g faina (amestecata in prealabil cu un varf de cutit de sare si cu un plic de praf de copt).
In acest timp puteti pune la topit ciocolata de menaj. Se amesteca la baie de abur cu lapte, crema de cocos, margarina si esenta de migdale.
Dupa ce ai amestecat cele 250 g faina cu ouale in stilul de mai sus, torni ciocolata topita si amesteci usurel cu un tel, adaugand in ploaie inca 70 grame faina, apoi torni amestecul intr-o tava de tort si o dai la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.
Pentru crema tortului cu crema de ciocolata si cocos se topeste tot la baie de abur cealalta portie de ciocolata impreuna cu untul si nuca de cocos.
Se trece dupa asta la insiropatul blatului din: 200 ml sirop concentrat de menta si 120 ml apa.
Pe primele doua blaturi insiropate se pun 3 linguri cu gem de mure si cam 5 linguri din crema. Pe ultimul blat insiropat se restul de crema.
Se decoreaza cu mure proaspete si se serveste dupa ce a stat un timp la rece.
Sursa acestei retete este blogul Dulcegarii culinare.
Alte retete de tort recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii