Tort cu ciocolata si capsuni este un desert delicios. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de oua, faina zahar, oua, ciocolata si fructe.
Tort cu ciocolata si capsuni este un desert delicios. Pentru aceasta reteta de tort se pregateste prima data blatul.
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul,adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.
Ungem o tava cu margarina sau ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.
Crema:
Punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca pe baie de abur.Mestecam continuu pana cand ciocolata se topeste complet.Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit complet dam la frigider cateva ore pana se intareste ciocolata.Scoatem samburii la visine si punem la scurs. Batem frisca bine pana isi dubleaza volumul.Adaugam visinele din compot.
Asamblare: taiem blatul in trei.Punem primul blat, insiropam cu zeama de la compot, punem un strat de crema,blat insiropat, crema si ultimul blat.
Incalzim frisca pana la punctul de fierbere (atentie sa nu de in clocot), apoi o adaugam peste ciocolata taiata bucatele mici si mestecam continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Adaugam frisca din nou pe foc si adaugam untul mestecand cu telul bine sa nu ramana vreo bucatica de unt netopita.
Lasam la racit cateva minute. Punem tortul deasupra unui gratar si turnam ciocolata, astfel incat sa acopere tot tortul. Ornam cu frisca, capsuni trase in ciocolata si frunze de menta.
Tort cu ciocolata si capsuni se serveste rece alaturi de un pahar cu suc.
Pentru realizarea acestui minunat tort ar fi ideala:Forma pentru cuptor marca Kitchen Craft, 25cm de la Kitchen Shop.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii