Tort cu ciocolata, frisca si crantz

Tort cu ciocolata, frisca si crantz este o reteta de tort delicios, perfect pentru o aniversare. Ciocolata si blatul se potrivesc perfect cu textura crocanta.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata, frisca si crantz

Ingrediente

  • -pt blat:
  • -6 oua
  • 300 g faina
  • 240 g zahar (pudra)
  • 1 plic de praf de copt
  • un pumn de nuci
  • 11 linguri de apa
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • 2 linguri de cacao
  • Crema:
  • -250 g ciocolata amaruie
  • -400g frisca
  • -50 g unt moale
  • Pt decor: visine din visinata
  • frisca
  • Pt crantz:
  • 300 g nuci
  • 150 g zahar
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • o esenta de rom
  • 300 ml apa

Mod de preparare


Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un pic de sare.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga, treptat, apa. Se pune si praful de copt, esenta de rom, coaja de portocala si nucile.
Se amesteca bine ingredientele si apoi se incorporeaza usor albusurile si se adauga faina.
Se pune amestecul intr-o forma de tort, tapetata in prealabil cu hartie de copt, si se baga blatul la cuptor, cam 35-40 de minute, la foc potrivit.

Crema:
Intr-un bol se rupe ciocolata bucatele, si se adauga untul moale.Frisca se toarna intr-o cratita si se pune pe foc pana incepe sa fiarba;se toarna peste ciocolata si unt.Se amesteca si se lasa sa se odihneasca 10 minute.Dupa acest timp se amesteca cu un tel cu miscari circulare in crema.
Se observa cum pe parcurs devine tot mai uniforma si densa.

Crantz:
Se pune zaharul la caramelizat se adauga miezul de nuca.Se lasa la racit,si se marunteste.

Sirop:
Se pune apa cu zaharul la fiert si se aromatizeaza cu rom.
Asamblare: Se taie blatul in 3 ,se insiropeaza se umple cu crema ganache si se presara visine din visinata(fara samburi). Se repeta operatiunea pana la ultimul blat. Se decoreaza cu putina crema ganache se tapeteaza cu crantzul de nuci si se decoreaza cu frisca si visine.


Se serveste ca atare. E delicios

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce