Tort cu ciocolata

Se topeste untul intr-o cratita, dupa care adaugi zaharul, cacaua si laptele. Lasi sa fiarba 3-4 minute. Din aceasta compozitie opresti 17 linguri, i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie:
  • 1+1/2 pachet unt
  • 600 g zahar
  • 100 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 5 albusuri batute spuma
  • Pentru crema ai nevoie de:
  • 5 galbenusuri
  • 6-7 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet unt

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o cratita, dupa care adaugi zaharul, cacaua si laptele. Lasi sa fiarba 3-4 minute.

Din aceasta compozitie opresti 17 linguri, iar restul pui la racit.

Odata racit, adaugi galbenusurile, albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt.

Torni amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu putina faina.

Pui tava in cuptor si lasi sa se coaca aproximativ 40 minute, verificand cu scobitoarea din cand in cand.

Amesteci galbenusurile cu zaharul si cacaua pe aburi, pana se topeste zaharul si ajunge la o consistenta foarte groasa.

Dai crema la racit fara sa mai amesteci in ea, iar cand s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma.

Faci un sirop din apa, zahar si rom (dupa gust).

Tai blatul in trei foi si insiropezi fiecare foaie, imparti crema in doua si o pui intre cele trei foi, iar peste ultima parte de blat torni cele 17 linguri de glazura oprite.
Ornezi cu putina frisca sau glazura de ciocolata:

Alte retete recomandate

Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu mere

Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia