Tortul cu ciocolata si visine este o reteta de tort potrivita pentru o ocazie festiva, nu cunosc persoana careia sa nu-i placa ciocolata.
Blatul:
- Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam zaharul, esenta, plicurile de zahar vanilat si laptele. Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Dam la rece 2-3 ore.
Crema:
-Amestecam cacao, amidonul si zaharul, treptat adaugam laptele si amestecam continuu. Punem pe foc pana se ingroasa, oprim focul si adaugam 1 ciocolata. Lasam la racit.
Taiem blatul in doua foi si insiropam prima foaie (sirop eu am folosit compot), punem crema, adaugam a 2 a foaie, insiropam si ungem cu crema. Ornam cu visine din compot
Servim tortul cu ciocolata cu visine facute dulceata din camara Bunatati din Natura.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii