Tort cu capsuni si panna cotta de ciocolata alba

Tort cu capsuni si panna cotta de ciocolata alba este o reteta deosebita, o reteta de tort perfecta pentru orice aniversare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsuni si panna cotta de ciocolata alba

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 2 oua
  • 100ml lapte
  • 100g unt
  • 150g zahar
  • 100g faina
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt.
  •  
  • Ingrediente pentru panna cotta:
  • 1 kg de capsuni
  • 400ml lapte
  • 400ml frisca lichida
  • 60g zahar
  • 400g ciocolata alba
  • 2 plicuri gelatina.
  •  
  • Ingrediente pentru decor:
  • 200g ciocolata amaruie
  • 50g ciocolata cu lapte
  • 50g ciocolata alba
  • 9-10 capsuni cu tot cu frunzulite.
  •  

Mod de preparare

Mod de preparare:

Blatul e acelasi de la prajitura Noapte de noiembrie pe care-l fac mereu.
Fierbi laptele cu untul, zaharul si cacaua. Dupa ce a dat in clocot, lasi sa se raceasca, dupa care adaugi treptat galbenusurile, faina cu praful de copt si albusurile batute spuma. Amesteci usor, de jos in sus si torni aluatul intr-o forma de tort rotunda tapetata cu hartie de copt si-l dai la cuptor 30 de minute, dupa care il lasi sa se raceasca. Cand s-a racit, il tai o singura data pe orizontala.
Am acoperit tava de tort rotunda cu folie de aluminiu si am asezat primul blat.
Dupa ce am spalat sub un jet de apa rece capsunii, i-am curatat de codita, i-am sters si pe cei mai mari si frumosi i-am taiat in doua si i-am pus de jur-imprejurul formei, cu taietura pe forma.

Am asezat cativa capsuni intregi pe tot mijlocul blatului.
Peste capsuni, am turnat panna cotta de ciocolata alba.



Cum se prepara panna cotta:
Toarna intr-o cratita laptele, frisca lichida si zaharul si pune-le la fiert.

Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic.
Intre timp, toaca marunt ciocolata cu cutitul si incorporeaz-o in laptele caldut, amestecand cu telul.
Gelatina se toarna in fir subtire in compozitie si se da toata compozitia la frigider ca sa se intareasca putin, apoi se toarna peste primul blat cu capsuni, pana cand ii acoperim. Din panna cotta am mai salvat un pahar, nu am vrut sa umplu toata forma de tort cu varf, deoarece a trebuit sa o acopar cu al doilea blat si vroiam sa incapa in forma - si se pune al doilea blat deasupra. La fix ;-)


Se da la racit minim 3h, apoi se desface forma de tort, se indeparteaza folia de aluminiu si se aseaza tortul pe o tava sau pe un carton argintat pentru a fi servit.


Pentru capsunile trase-n ciocolata
Am topit cate 50g din fiecare ciocolata in boluri separate si am trecut capsunile prin ele, apoi le-am decorat cu alt fel de ciocolata. De exemplu, dupa ce-am dat o capsuna prin ciocolata alba, i-am facut modele cu ciocolata amaruie sau cu ciocolata cu lapte sau chiar cu amandoua.


Cele 150g de ciocolata amaruie ramasa le-am topit si am acoperit blatul de sus.
Cand s-au uscat si capsunile cu ciocolata-e bine sa fie capsunii reci, de la frigider, ciocolata se va intari instant- i-am aranjat frumos peste tort.

Tortul acesta a fost o minunatie!!!
Mi-a fost mila sa-l tai, va jur! Prea frumos...Am trecut lama cutitului prin foc inainte de a-l taia...

S-a mancat rapid, panna cotta de ciocolata alba e un deliciu!!!


Mi-ar fi placut sa servesc o felie de tort pe aceasta farfurie: http://shabbychicshop.ro/trandafir/58-farfurie-ceai-trandafir-vanilia.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia