Tort cu capsuni si crema mascarpone

Tortul cu capsuni si crema mascarpone este o reteta de tort cu crema fina de fructe si bucati generoase de capsuni, un tort cu fructe ce poate fi facut si cu alte fructe.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsuni si crema mascarpone

Ingrediente

  • -pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita praf copt
  • -pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri capucino rom
  • pentru crema:
  • 450 ml frisca lichida
  • 500 gr mascarpone
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr capsuni
  • 3 plicuri gelatina
  • 4 linguri zahar tos
  •  
  • -pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  •  
  • -pentru decor:
  • 200 gr capsuni
  • 20 gr ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile si faina cernuta cu cacaua si praful de copt. Adaugi ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Amesteci usor, de jos in sus cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 28 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute, la 160 de grade C. Lasi blatul sa se raceasca apoi il tai in doua parti.
Cat astepti sa se raceasca blatul prepari siropul din apa, zahar si capucino.
Mixezi mascarponele cu zaharul pudra. Bati frisca pana se intareste apoi adaugi crema de mascarpone. Prepari gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasi sa se racoreasca si o incorporezi in crema.
Capsunile le tai cubulete adaugi peste ele zaharul tos si le lasi 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul. Incorporezi capsunile in crema.

Incepi sa asamblezi tortul.

Asezi primul blat, pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropezi, apoi pui crema. Nivelezi si pui deasupra al doilea blat insiropat. Prepari apoi glazura. Incalzesti frisca, fara a o aduce insa la punctul de fierbere, adaugi ciocolata rasa si amesteci pana se omogenizeaza. Torni glazura peste ultimul blat.


Dai la frigider peste noapte. Desfaci apoi cu grija inelul din jurul tortului. Faci aschii de ciocolata cu ajutorul unui curatator de legume si decorezi tortul. In mijloc asezi capsunile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce