Tort cu capsune

Se face blat din 4 galbenusuri batute cu 4 linguri de zahar, 2 linguri de apa fierbinte, 4 linguri de faina. Separat de bat spuma 4 albusuri, se pune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsune

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de apa
  • 1 praf de copt
  • 700 gr frisca
  • capsune
  • 500 ml tort Gelly rosu

Mod de preparare

Se face blat din 4 galbenusuri batute cu 4 linguri de zahar, 2 linguri de apa fierbinte, 4 linguri de faina. Separat de bat spuma 4 albusuri, se pune un praf de copt si se incorporeaza usor in amestec. Se pune hartie alba intr-o tava, se toarna compozitia in tava niveland cu o lingura. Se coace la foc mic pana se rumeneste usor la margini si daca apasam deasupra nu ramane urma.

Se intoarce invers pe o alta coala de hartie se uda cu apa rece si se desprinde foaia pe care a fost coapta.

Se fac trei astfel de foi.

Se taie foile in 2 si se obtin 6 bucati care se pot monta in 2 torturi.

Intre foi am pus frisca si cate un strat da capsune taiate jumatati, inainte de a acoperi cu ultima foaie.

La ambele torturi a intrat frisca obtinuta din 1,6 litri smantana, plus pentru ornat am mai facut vreo 700 grame.

Peste ultima foaie am pus un strat subtire de frisca, am asezat capsunele cat mai ordonat, am inconjurat tortul cu o fasie de folie de aluminiu (pusa in trei) si am turnat 500 ml Tort Gelly rosu (preparat dupa instructiunile de pe pachet). Dupa ce s-a intarit am scos folia.

Am ornat marginile cu frisca si pe langa tort am pus capsune trase pe jumatate in ciocolata alba, si cu dungi de ciocolata maro.

Al doilea tort a fost ornat cu trandafiri,
Reteta Tort cu capsune a fost propusa de T Irina

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala