Tort cu caise si iaurt

Taiem piscotul in 3 foi. Incalzim iaurtul cu 2 linguri de gelatina si 18 dkg de zahar, nu este necesar sa fierbem amestecul, lasam pe foc pana cand ge

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat de piscot rotund
  • 2 cutii de 4
  • 5 dl iaurt cu caise
  • 1 cana gelatina
  • 1 compot de caise sau 4-5 caise
  • 1 cana intaritor alimentar
  • 7 dl frisca
  • 2 linguri zahar pudra (pentru frisca)
  • 18 dkg zahar pudra

Mod de preparare

Taiem piscotul in 3 foi. Incalzim iaurtul cu 2 linguri de gelatina si 18 dkg de zahar, nu este necesar sa fierbem amestecul, lasam pe foc pana cand gelatina se topeste. Punem la racit1,5-2 ore si cand incepe sa se intareasca, taiem cubulete jumatate din cantitatea de caise. Amestecam intr-o oala mai mica 1 lingura jumatate de gelatina cu 4 linguri de apa. Batem spuma frisca impreuna cu 2 linguri de zahar si incorporam intaritorul alimentar amestecand continuu. Apoi incalzim gelatina din oala mai mica pana devine transparenta si o adaugam la frisca. Intre timp batem frisca pana devine tare si adaugam 8-10 linguri din ea la iaurt si amestecam pana obtinem o crema neteda. Ungem o foaie de psicot cu crema de frisca si iaurt, o presaram cu jumatate din cantitatea de cubuletele de caise si o acoperim cu alta foaie de piscot si procedam la fel. Ungem atat partile laterale cat si partea superioara a tortului cu crema de iaurt. Taiem in fasii subtiri caisele ramase si le pozitionam in cerc in mijlocului tortului, iar marginile le decoram cu frisca ramasa.
Alte prajituri recomandate:

Tiramisu

Diplomat

Tarta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia