Tort cu blat de morcovi

reteta potrivita pentru vreme de iarna

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu blat de morcovi

Ingrediente

  • 6 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina de grau
  • 150 ml.ulei
  • 350 gr.morcovi
  • un praf de sare
  • 1 lingura cacao
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 gr.crema mascarpone
  • 500 gr
  • smantana
  • 6 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 100 gr.nuci
  • 100 gr.migdale
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml.suc de mere 100%

Mod de preparare

-Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se mixeaza la robot cu zahar si un praf de sare, pana devin spuma densa si pufoasa. Galbenusurile se pun intr-un vas cu uleiul si esenta si se mixeaza pana devin pasta, dupa care se incorporeaza cu albusurile batute spuma.

Intr-un vas se pune faina de grau, cacaua si praful de copt, se omogenizeaza si se toarna putin cate putin peste compozitia de oua. Se adauga si morcovul dat prin razatoarea mica si se amesteca usor cu o paleta de sus in jos pana la incorporarea completa. Se toarna intr-o tava cu fund detasabil asta dupa care s-a pus in tava hartie de copt si se lasa la foc potrivit pentru circa o ora. Se verifica cu o scobitoarea daca este gata, daca pe scobitoare nu ramane compozitie este semn ca blatul este gata. Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca pe aragaz,dupa care se portioneaza in trei felii pe orizontala.

In vasul de la robot se pune smantana, zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca. Intr-un vas se pune crema mascarpone si jumatate din cantitatea de frisca, esenta si se omogenizeaza compozitia.

Se pune pe un platou o foaie de blat, se insiropeaza cu cateva linguri de suc de mere, se pune jumatate din crema cu mascarpone, se presara nuci si migdale macinate, se asaza o noua foaie, se insiropeaza cu suc de mere, se pune cealalta jumatate de compozitie de crema, se presara nuci si migdale macinate si se pune si ultima foaie de blat. Peste foaie se pune restul de frisca care se intinde peste tot tortul si se orneaza cu nuci si migdale. Se lasa la frigider pentru circa 24 de ore inainte de a fi servit, asa se vor intrepatrunde gusturile. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce