Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata si frisca

Tortul cu blat de cacao si crema de ciocolata si frisca este un desert deosebit de delicios ce poate fi servit si de sarbatori. Se separa albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata si frisca

Ingrediente

  • BLATUL:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • 5 linguri ulei
  • esenta rom
  • vanilie
  • lamaie
  • CREMA:
  • 500 ml frisca Hulala
  • 3 ciocolate amarui(eu am pusPrimola)
  • esente
  • SIROPUL:
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar

Mod de preparare

Tortul cu blat de cacao si crema de ciocolata si frisca este un desert deosebit de delicios ce poate fi servit si de sarbatori.

BLATUL:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare,apoi se adauga cate putin zaharul,pana se incorporeaza tot.
Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Se adauga uleiul,esentele si se amesteca bine.
Se adauga faina cernuta cu cacaoa.Se amesteca cu o lingura de jos in sus.
Se tapeteaza o forma de tort si se pune compozitia in ea.
Se da la cuptor pana se rumeneste usor.
Se scoate si se lasa la racit.

CREMA:
Se rupe ciocolata bucatele.Frisca se pune la fiert la foc mic intr-un vas cu fundul mai gros sa nu se afume.
Se adauga ciocolata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Se da la frigider pana se intareste.
Cand este tare se bate cu mixerul pana se umfla si capata o textura de crema fina.Se adauga esentele.
Se face un sirop care se lasa la racit.
Se taie blatul de tort in 3 parti.Se insiropeaza primul blat,se adauga crema,blat,crema,blat si crema.
Tortul cu blat de cacao si crema de ciocolata se orneaza cu frisca colorata sau dupa imaginatia fiecaruia.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce