Se rumenesc putin nucile, se freaca in maini, pentru a le curata de coaja si apoi se maruntesc. Cele 10 albusuri se bat spuma tare cu zaharul, care s
Se rumenesc putin nucile, se freaca in maini, pentru a le curata de coaja si apoi se maruntesc. Cele 10 albusuri se bat spuma tare cu zaharul, care se toarna in ploaie, putin cate putin. cand telul sta drept in albus, se pun nucile rasnite si se amesteca totul usor, cu lingura, de sus in jos. Se tapeteaza bine dosul tavii de tort si de intinde un strat subtire din compozitie, pentru prima foaie. se coace in cuptorul cald, la foc mic, 10-15 minute. Cand foaia este gata, se scoate cu grija de pe tava si se pune o coala de hartie. Se continua operatia pana se termina compozitia. Cat timp se coc foile, castronul cu blatul de albusuri se pastreaza la frigider iar inainte de a intinde foaia urmatoare se amesteca usor compozitia. Pentru crema se topeste ciocolata in bain-marie. deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce se obtine o crema groasa. Se lasa crema la racit. Separat, se freaca spuma untul taiat bucatele. Compozitia de oua, rece, se inglobeaza cate putin in untul frecat. La sfarsit se pune ciocolata topita si racita precum si romul.
Se ung blaturile cu crema, se imbraca tortul cu crema pastrata in acest scop si se orneaza dupa gust. Alte retete de dulciuri:
Turta dulce
Tort diplomat
Ciocolata de casa
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO reteta de ciabatta usoara si ultra rapida, fara maia.Tot ce avem de facut este sa amestecam aluatul cu o lingura, apoi sa...
Ciabatta cu maslineIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii