Tort cu biscuiti, cu piure de castane si macese

Pentru concurs retete de primavara. O reteta delicioasa dedicata celor dragi in zilele calde de primavara!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu biscuiti, cu piure de castane si macese

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g biscuiti
  • 200 g margarina sau unt
  • 200 g miez de nuca
  • crema macese
  • 200 g frisca lichida
  • 3 linguri de smantana
  • 5 linguri de pasta de macese
  • un plic(10 g) de gelatina
  • crema de castane
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g branza de vaci
  • 3 linguri de smantana
  • 5 linguri de piure de catane
  • un plic de gelatina
  • jeleu de macese
  • 5 linguri de pasta de macese diluate cu un pahar de apa
  • plicuri de tort gelee
  • Decor:
  • 300 g biscuiti de ovaz trasi in ciocolata
  • 100 g branza proaspata de vaci

Mod de preparare

Biscuitii maruntiti se amesteca cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform intr-o forma de tort cu inel detasabil (cu diametrul de 27 cm). Se aseaza pe margine biscuitii trasi in ciocolata si se da la rece 15 minute.

Se mixeaza frisca pana se inrtareste apoi se amesteca cu branza si smantana, cu pasta de macese si gelatina hidratata in 100 ml apa si apoi topita la bain marie. Se toarna peste aluatul de biscuiti si se da la rece o ora. Se mixeaza iarasi frisca cu smantana si branza de vaci apoi se amesteca cu piureul de castane si cu gelatina topita la bain marie.

Se toarna peste crema de macese si se da la rece cel putin 2 ore. Se dilueaza pasta de macese cu apa si se amesteca cu tort gelee-ul apoi se pune pe foc amestecand continuu pana da sa fiarba. Se ia de pe foc si se toarna deasupra cremei de castane. Se da la rece 15 minute sa se inatreasca.

De preferat sa se lase peste noapte la frigider inainte de a indeparta forma si a portiona tortul. Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce