Tort cu ananas, frisca si capsuni

Tort cu ananas, frisca si capsuni este o reteta deosebita de tort cu fructe, un tort cu gust simplu si usor.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ananas, frisca si capsuni

Ingrediente

  • 12 ouă de găină
  • 2 căni de făină
  • 2 căni de zahăr
  • 1 pachet stilla dolce de liqueur de 120 g
  • 1 pachet stilla dolce de vanilie de 120 g
  • 1 pachet stilla dolce de ciocolată
  • de 120 g
  • 750 ml lapte dulce
  • 250 g frişcă lichidă
  • 1 cutie ananas cubuleţe de 315 g
  • 1 cutie căpşuni de 315 g
  • 4 g sare
  • 1 sticluţă rom
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat.

Mod de preparare

CUM PREPARĂM BLATUL :

Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi frişca se bat. Zeama din compotul de ananas se amestecă cu 100 g zahăr şi cu conţinutul sticluţei de rom. Se freacă gălbenuşurile cu sarea şi 100 g de zahăr, până obţinem o cremă spumoasă. Separat se bat albuşurile, adăugând treptat restul de zahăr până când arată ca o bezea.Pentru ca blatul să iasă cât mai pufos, în spuma de albuşuri se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, pentru a se întări. Se toarnă albuşurile peste gălbenuşuri, se amestecă uşor de jos în sus, ca să nu-şi piardă din volum şi se adaugă făină treptat. O formă unsă cu unt se îmbracă în hârtie, în ea se toarnă compoziţia şi se pune la cuptor, la foc potrivit. Când este gata, se lasă la răcit şi se taie în patru felii pe orizontală.

CUM PREPARĂM CREMA :

La 1 pachet de stilla dolce adăugăm 250 g lapte şi se bate cu mixerul până se obţine o cremă întărită. Astfel obţinem 3 creme în 3 vase diferite, cremă de liqueur, cremă de vanilie şi cremă de ciocolată. Ananasul se taie în cubuleţe mici în totalitate, iar căpşuni păstrăm 14 la 16 întregi de mărime mică (vezi poza), pentru a orna deasupra la final.

PROCEDĂM AŞA:

Feliile de blat se însiropează. Între prima şi a doua felie de blat se pune un strat de cremă de liqueur, şi un strat de ananas cubuleţe. Între a doua şi a treia felie de blat , se pune un strat de cremă de ciocolată şi un strat de căpşuni tăiate cubuleţe. Între a treia şi a patra felie de blat, se pune un strat de cremă de vanilie şi un strat de fructe tăiate cubuleţe, ananas şi căpşuni în proporţii egale. După aceea se ornează cu frişcă pe toată suprafaţa.Deasupra ornăm cu căpşuni întregi şi cubuleţe de ananas ca în fotografie. POFTĂ BUNĂ !


Se serveste rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce