Tort Croque en Bouche cu ciocolata

Tortul Croque en Bouche este o reteta minunata de tort format din gogosele de ecler umplute cu crema fina de lamaie, "sudate" prin ciocolata topita si legate de panglici de zahar ars.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort Croque en Bouche cu ciocolata

Ingrediente

  • Crema de lamaie:
  • 250ml lapte
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 galbenus
  • 60g zahar
  • 1 lingura faina
  • Aluat de ecler
  • 100g ciocolata amaruie
  • Pentru panglica de zahar:
  • 64g zahar
  • 1 lingurita glucoza lichida
  • 50ml apa
  •  

Mod de preparare

Gogosele cu aluat de ecler se fac dupa reteta indicata, dar rotunde nu lunguiete.

Crema de lamaie se prepara cu o zi inainte:

laptele se fierbe impreuna cu zeama de lamaie pentru 3-4 minute. Galbenusul se mixeaza cu zaharul, la care apoi se adauga faina. Laptele caldut se toarna peste amestecul de ou, apoi se pune la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Puneti-o deoparte cu folie alimentara deasupra, ca sa nu faca coaja, si lasati-o la frigider peste noapte.

A doua zi umpleti gogosile de ecler cu crema de lamaie. Topiti ciocolata la baie de aburi si inmuiati partea de sus a lor in ciocolata. Asezati-le pe un platou in forma de turn, folositi ciocolata topita ca si lipici :).

Urmeaza imbracatul tortului in panglici subtiri de zahar ars:

Pune zaharul impreuna cu glocuza lichida si apa la foc mic, amestecand mereu, pana cand zaharul are o culoare aurie, deschisa. Lasa-l putin deoparte, si aseaza folie sub tort, ca sa nu imprastii zaharul topit.

Amesteca bine in zaharul topit ca sa se racoreasca, apoi cu ajutorul unei furculite pe care o scufunzi constant in zahar topit, si cu miscari circulare, "imbraci" tortul in panglicile fine de zahar.

Acest pas se realizeaza chiar inainte de a fi servit.

Sursa reteta: Rodiva - for the love of cakes


Croque en Bouche este o reteta de tort minunata, potrivita pentru orice ocazie speciala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia