Blatul se preparar astfel: Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin
Blatul se preparar astfel:
Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit. Se adauga faina cernuta
intercalata cu albusurile spuma, in doua reprize. Se adauga untul topit fara a fi incalzit.
Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit, circa 40 min. Se incearca cu andreaua.
Aceasta compozitie de blat este ca o cota de biscuiti fina.
Crema:
Crema, se fierb intr-o tigaie zaharul cu o ceasca de apa , pana se leaga. Cu cate putin din acest sirop fierbinte se stropesc galbenusurile, intr-un cazanel, dizolvand cu telul si batand totul pana se raceste.
Se topeste apoi ciocolata cu o ceasca de apa, adaugand si 100 g unt.
Se amesteca cu telul restul untului in siropul batut cu
galbenusurile si cand ciocolata s-a racit, se adauga in crema.
Blatul biscuit copt si racit se taie orizontal in trei felii peste care se asterne pe fiecare un strat de crema gros.
Se garniseste si pe deasupra si imprejur tot cu crema, iar
partile laterale ale tortului se presara cu migdale tocate si prajite.
Va recomandam si alte torturi:
Tort delicios de zahar ars
Tort de portocale Pansy
Tort tiramisu
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniDe la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...
Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumataIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii