Tort Ciocolatina

Blatul se preparar astfel: Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 125 gr zahar pudra
  • 100 gr faina
  • 60 gr unt
  • 1 baton vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 300 gr zahar pudra
  • 200 gr ciocolata
  • 500 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • Ingrediente glazura:
  • crema de ciocolata
  • Ingrediente garnitura:
  • 150 gr migdale
  • 200 gr zahar tos

Mod de preparare

Blatul se preparar astfel:

Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit. Se adauga faina cernuta

intercalata cu albusurile spuma, in doua reprize. Se adauga untul topit fara a fi incalzit.

Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit, circa 40 min. Se incearca cu andreaua.

Aceasta compozitie de blat este ca o cota de biscuiti fina.

Crema:

Crema, se fierb intr-o tigaie zaharul cu o ceasca de apa , pana se leaga. Cu cate putin din acest sirop fierbinte se stropesc galbenusurile, intr-un cazanel, dizolvand cu telul si batand totul pana se raceste.

Se topeste apoi ciocolata cu o ceasca de apa, adaugand si 100 g unt.

Se amesteca cu telul restul untului in siropul batut cu

galbenusurile si cand ciocolata s-a racit, se adauga in crema.

Blatul biscuit copt si racit se taie orizontal in trei felii peste care se asterne pe fiecare un strat de crema gros.

Se garniseste si pe deasupra si imprejur tot cu crema, iar

partile laterale ale tortului se presara cu migdale tocate si prajite.
Va recomandam si alte torturi:

Tort delicios de zahar ars

Tort de portocale Pansy

Tort tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Bucataras.RO

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala