Tortul choux a la creme este o reteta de tort deosebita. Este un tort foarte aspectuos, delicat, iar de gust nici nu mai vorbim.
Pentru blat se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga uleiul si albusurile batute spuma. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaua si praful de copt.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de 24 cm tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste pe margini.
Crema de iaurt:
Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece,dupa 10 minute se dizolva pe baie de aburi (fara sa clocoteasca,doar sa se incalzeasca) si se toarna peste iaurt,amestecand energic.Se da la frigider pana se intareste putin. 350ml frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de iaurt, se da la frigider pana la folosire.
Choux a la creme:
Apa, uleiul si un praf de sare se pun pe foc,iar cand clocoteste se toarna faina in bloc si se amesteca pana se obtine o bila de aluat. Cand se raceste se incorporeaza cate un ou (nu se pune altul pana ce primul nu este incorporat) pana obtinem un aluat lipicios. Se toarna aluatul intr-un pos si se spriteaza gogosele(incercati sa fie de aceeasi marime) pe hartie de copt. Se tin in cuptor 25-30 min,pana se rumenesc deasupra. NU SE DESCHIDE USA IN PRIMELE 15 MINUTE sau chiar deloc. Cel mai bine este sa ramana in cuptor pana se racesc.
Crema pentru choux:
Intr-un vas se pune laptele, frisca lichida si plicul de crema si se mixeaza pana se obtine o crema tare.Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece,dupa 10 minute se dizolva pe baie de aburi (fara sa clocoteasca,doar sa se incalzeasca)si se toarna peste crema mixand incontinuu. Cu aceasta crema se umplu gogoselele (se face intr-o parte o gaura cat sa aiba loc spritul si se umplu).
Asamblare:
Inelul tavii in care s-a copt blatul se aseaza pe un platou.Blatul se pune in interiorul inelului,se insiropeaza bine cu un sirop din apa+zahar+vanilie/rom,se unge cu un strat subtire de crema,se aseaza gogoselele cu putin spatiu intre ele(aici am facut o greseala,a fost prima oara cand fac asa ca omul invata, deci:puneti 2 randuri de choux,dar nu puneti in centru niciuna!!!) si umpleti spatiile ramase cu crema. Dati la rece minim 2 ore.
Glazura:
Ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas impreuna cu frisca lichida si uleiul si se amesteca pe baie de aburi pana se topeste ciocolata. De jur-imprejurul inelului se baga un cutit cu lama subtire. Se scaote inelul, se imbraca marginile in frisca, se toarna glazura deasupra (cand este calduta), se niveleaza deasupra si restul se lasa sa curga pe margini.
Tortul Choux a la creme se da la rece pana se intareste glazura. Cu ajutorul unui cutit incins se traseaza liniile pentru proportionare. Faceti in asa fel incat sa taiati gogoselele pe jumatate.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii