O iarna minunata va doresc tuturor!!! Sper sa placa Mosului ''casuta mea din poveste'':)
Blat:
1. Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta. Tapetam cu hartie cerata o tava dreptunghiulara (daca avem mai multe de aceeasi dimensiune este si mai bine)si o punem deoparte.
2. Intr-un bol, punem untul, zaharul, esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma, cam 5-8 minute.
3. Adaugam apoi, pe rand, ouale, batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.
4. Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .
5. In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.
6. Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le ;incepam cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.
7. Impartim compozitia in patru portii (eu ca sa fiu sigura ca foile vor fi egale, am cantarit compozitia ca sa fie cat mai la fix) si apoi turnam o portie in tava pregatita anterior.
8. Dam tava la cuptor la foc iute pana este patrunsa .Facem testul scobitorii. NOTA: Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor, se amareste .
9. Cand este copt, scoatem blatul din tava si il lasam sa se tempereze putin, apoi il transferam pe un gratar. 10.Coacem si restul portiilor. NOTA:Pentru tortul din imagine eu am pregatit doua portii, deci, in timp ce se coc foile primei portii, am pregatit compozitita pentru a doua portie, din care mi-au rezultat alte 4 foi de blat. In total am avut 8 foi.
Crema:
1. Intr-o cratita. punem la topit frisca si ciocolata. Lasam la foc domol, pana se topeste ciocolata, dar avem grija sa nu dea in fiert.
2. Cand este topita ciocolata, amestecam foarte bine pana compozitia este cremoasa, lasam sa se tempereze si apoi dam vasul la rece pentru 3 ore.
3. Punem apoi crema intr-un bol si o batem cu mixerul pana devine o spuma cremoasa si aerata.
4. Luam din intreaga cantitate de crema cam 4-5 linguri si le punem deoparte. NOTA: Ingredientele date sunt pentru o portie. Eu la acest tort am pregatit 3 portii de crema.
Asamblare tort:
Dupa ce toate foile sunt reci si crema este bine spumata, incepem sa asamblam tortul asa: Ungem fiecare foaie de blat cu crema si presaram deasupra bucati de zmeura congelata. Cand terminam de uns toate foile, vom obtine in final un tort foarte inalt. Decupam un sfert din el si il punem deoparte. Asezam bucata cea mare pe un blat de lemn si langa ea, putin mai in fata, asezam a doua doua bucata, mai mica. Incercam sa dam aspectul unei case. Dupa ce am terminat de aranjat tortul in forma de casuta, ungem toata suprafata cu un strat subtire de crema si dam tortul la rece pentru 2 ore. Scoatem tortul de la rece si il imbracam in pasta de zahar. Finisam detaliile geamurilor si usii. Taiem foile de napolitana pentru acoperis.Le ungem cu putina crema si apoi asezam pasta de zahar care sa dea aspectul tiglelor de pe casa. Decoram si de jur imprejurul casei cu gard si diverse figurine. Punem royal icing intr-un sprit si facem turturi la casa. Restul bezelei il intindem pe blatul de lemn...va imita zapada asternuta. Pudram cu nuca de cocos atat pe casa cat si pe jos si ta-daaaa casuta din poveste este gata sa il astepte pe Mos Craciun. Pofta dulce va doresc!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii