Tort Casuta din poveste

O iarna minunata va doresc tuturor!!! Sper sa placa Mosului ''casuta mea din poveste'':)

Portii
25
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
ridicata
Tort Casuta din poveste

Ingrediente

  • Blat:(1 portie)
  • -340 gr.unt
  • -85 gr.cacao neagra
  • -500 gr.zahar praf
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -4 oua
  • -280 gr. faina
  • -1 lingurita bicarbonat
  • -1/2 lingurita de sare
  • -250 gr.iaurt
  • Crema:(1 portie)
  • -400 gr.ciocolata Schogetten alba
  • -350 ml.frisca
  • Mai avem nevoie de:
  • -300 gr. zmeura congelata
  • Pentru decor:
  • -pasta de zahar
  • -royal icing
  • -nuca de cocos
  • -foi de napolitana -pentru acoperis

Mod de preparare

Blat:

1. Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta. Tapetam cu hartie cerata o tava dreptunghiulara (daca avem mai multe de aceeasi dimensiune este si mai bine)si o punem deoparte.

2. Intr-un bol, punem untul, zaharul, esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma, cam 5-8 minute.

3. Adaugam apoi, pe rand, ouale, batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.

4. Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .

5. In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.

6. Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le ;incepam cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.

7. Impartim compozitia in patru portii (eu ca sa fiu sigura ca foile vor fi egale, am cantarit compozitia ca sa fie cat mai la fix) si apoi turnam o portie in tava pregatita anterior.

8. Dam tava la cuptor la foc iute pana este patrunsa .Facem testul scobitorii. NOTA: Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor, se amareste .

9. Cand este copt, scoatem blatul din tava si il lasam sa se tempereze putin, apoi il transferam pe un gratar. 10.Coacem si restul portiilor. NOTA:Pentru tortul din imagine eu am pregatit doua portii, deci, in timp ce se coc foile primei portii, am pregatit compozitita pentru a doua portie, din care mi-au rezultat alte 4 foi de blat. In total am avut 8 foi.

Crema:

1. Intr-o cratita. punem la topit frisca si ciocolata. Lasam la foc domol, pana se topeste ciocolata, dar avem grija sa nu dea in fiert.

2. Cand este topita ciocolata, amestecam foarte bine pana compozitia este cremoasa, lasam sa se tempereze si apoi dam vasul la rece pentru 3 ore.

3. Punem apoi crema intr-un bol si o batem cu mixerul pana devine o spuma cremoasa si aerata.

4. Luam din intreaga cantitate de crema cam 4-5 linguri si le punem deoparte. NOTA: Ingredientele date sunt pentru o portie. Eu la acest tort am pregatit 3 portii de crema.

Asamblare tort:

Dupa ce toate foile sunt reci si crema este bine spumata, incepem sa asamblam tortul asa: Ungem fiecare foaie de blat cu crema si presaram deasupra bucati de zmeura congelata. Cand terminam de uns toate foile, vom obtine in final un tort foarte inalt. Decupam un sfert din el si il punem deoparte. Asezam bucata cea mare pe un blat de lemn si langa ea, putin mai in fata, asezam a doua doua bucata, mai mica. Incercam sa dam aspectul unei case. Dupa ce am terminat de aranjat tortul in forma de casuta, ungem toata suprafata cu un strat subtire de crema si dam tortul la rece pentru 2 ore. Scoatem tortul de la rece si il imbracam in pasta de zahar. Finisam detaliile geamurilor si usii. Taiem foile de napolitana pentru acoperis.Le ungem cu putina crema si apoi asezam pasta de zahar care sa dea aspectul tiglelor de pe casa. Decoram si de jur imprejurul casei cu gard si diverse figurine. Punem royal icing intr-un sprit si facem turturi la casa. Restul bezelei il intindem pe blatul de lemn...va imita zapada asternuta. Pudram cu nuca de cocos atat pe casa cat si pe jos si ta-daaaa casuta din poveste este gata sa il astepte pe Mos Craciun. Pofta dulce va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia