Tort buturuga

Tortul buturuga este o reteta de tort cu un aspect deosebit, este delicios fiind perfect pentru orice sarbatoare sau aniversare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort buturuga

Ingrediente

  • blat
  • 6 oua
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 200 g faina
  • crema
  • 100 g crema de branza
  • 100 g branza de vaci
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri dulceata de mure
  • decor
  • 200 ml frisca
  • 1 plic nescafe

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu 100 g zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se formeaza o crema. Amestecam galbenusurile cu albusurile. Adaugam faina usor cate o lingura si mixam dupa fiecare iar la sfarsit adaugam lingura de ulei. Rasturnam in tava(eu am folosit tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul cald si il punem pe un prosop umed. Dupa care il rulam in prosop si il lasam sa se racesca.

Crema:

-mixam branza cu plicurile de zahar vanilat si frisca pana devine o crema. Adaugam crema de branza. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam dulceata de mure si mai amestecam de cateva ori usor cu o lingura.
Scoatem blatul din prosop si il ungem cu crema. Luam marginea blatului si incepem sa il rulam, apasand usor blatul in timp ce rulam. Dupa ce l-am rulat bine dam 10 minute la frigider.
Plicul de nescafe il amestecam cu 1 lingurita de lapte si il rasturnam peste frisca.
Scoatem tortul de la frigider si il ungem cu frisca toata suprafata. Cu ajutorul unei furculite facem niste liniute deasupra pentru a da aspectul unei buturugi(eu am taiat capetele la tort si leam adaugat pe margini pentru a semana mai mult cu o buturuga)


Lasam tortul buturuga la frigider dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce