Tort broasca testoasa cu kiwi

Tortul broasca testoasa cu kiwi este un tort absolut delicios, potrivit pentru cei mici. Este o prezentare ingenioasa a unei rulade cu mousse de kiwi, absolut delicioasa!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort broasca testoasa cu kiwi

Ingrediente

  • Pentru rulada (trebuie 2
  • deci dublati cantitatile cand faceti lista de cumparaturi):
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • zahar vanilat
  • gem de care doriti
  • Pentru mousse de kiwi:
  • 4 kiwi
  • 200ml frisca sau frisca preparata din praf de frisca si 200ml lapte conform instructiunilor de pe ambalaj
  • 10g gelatina
  • 1 lingura de miere
  •  
  • Decor:
  • kiwi
  • crema de care doriti
  • fructe

Mod de preparare

In primul rand se pregatesc ruladele:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza bine. Galbenusurile amestecate cu vanilia se pun peste albusuri cate o lingura, si se amesteca usor cu o paleta, cu miscari de jos in sus. La urma se adauga faina, in ploaie,, la fel, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava (26x39cm) tapetata cu hartie de copt, si se pune in cuptorul preincalzit, la 175 C, timp de 10 min. Dupa ce s-a copt se rastoarna pe prosopul ud si stors bine, si se ruleaza strans. Apoi se unge cu gemul preferat, se ruleaza la loc si se infoliaza, dupa care se dau la frigider pana sunt gata si rstul elementelor. La final se taie felii cam de 1,5cm. Se procedeaza la fel pentru ambele rulade.

Pentru mousse de kiwi:

Curatam fructele, le taiem in bucati potrivite si le mixam cu blenderul vertical, apoi le punem pe foc pana dau in clocot (enzimele din fructele proaspete de kiwi distrug proprietatile gelatinei).
Lasam la racit pana cand ajunge la temperatura corpului apoi amestecam cu mierea. Hidratam gelatina si o dizolvam conform instructiunilor de pe ambalaj si apoi o adaugam amestecului de kiwi. Cand s-a racit compozitia, adaugam frisca batuta bine.

Asamblarea tortului:

Se tapeteaza o forma rotunda (un castron mai mare) cu folie alimentara, si se aseaza felii de rulada, incepand din mijloc, pe toata suprafata.

Se aseaza mousse-ul in mijloc si se mai aseaza un rand de felii de rulada deasupra, dupa care se da la frigider. Ideal ar fi pana a doua zi.

Apoi se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu crema preferata (poate doar frisca sau gem) si se aseaza felii de kiwi. Se folosesc pe post de cap si picioare fructe sau chiar felii de rulada.



Serviti tortul broasca testoasa cu kiwi la aniversarile copiilor, vor fi incantati, va asigur.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce