Blat I:untul bucatele se topeste impreuna cu ciocolata pe foc mic amestecand intr-una. Cand s-a topit se adauga zaharul, apoi ouale mixate usor cu te
Blat I:untul bucatele se topeste impreuna cu ciocolata pe foc mic amestecand intr-una.
Cand s-a topit se adauga zaharul, apoi ouale mixate usor cu telul.
Se amesteca faina cu cacao si se adauga compozitiei.
Compozitia rezultata se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Deasupra din loc in loc se pune untul de arahide cu lingurita.
Se pune tava in cuptorul incins la 150°C timp de 50 minute.
Cand s-a copt se lasa 10minute in tava si apoi se scoate blatul la racit pe suport.
Blat II: se mixeaza ouale cu zaharul pe bain-marie pana devine ca o crema.
Se ia de pe foc si se mixeaza in continuare pana la completa racire
Se adauga faina si untul topit…
Se pune jumatate din pasta rezultata in tava tapetata cu hartie de copt…
Deasupra se aseaza batoanele Bounty
Se acopera cu restul de pasta
Si se pune la cuptor la 160°C pentru 40-50min (depinde de cuptor)
Cand e gata se lasa la racit pe suport
Crema de orez cu cocos si ciocolata alba:
Se fierbe orezul 20 minute in laptele in care se adauga praful de sare si coaja de lamaie rasa.
Se adauga zaharul si se mai fierbe 20minute
Apoi se adauga nuca de cocos si ciocolata alba.
Se acopera cu pelicula transparenta si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se amesteca cu frisca
Asamblarea tortului
In tava imbracata cu pelicula transparenta se pune blatul cu batoane Bounty si se insiropeaza cu cappuccino aromatizat cu 3 linguri de brandy
Deasupra se pune crema de orez
Apoi se pune blatul de ciocolata si unt de arahide insiropat si acesta din belsug.
A doua zi se scoate din tava si se decoreaza.
Reteta Tort Bounty a fost propusa de dora m
Alte retete:Tort Sah; Tortul meu de duminica
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoPentru bucatarasii care-au petrecut Revelionul si pentru cei ramasi acasa ;)
Prajiturele motate cu fructe si budinca
Comentarii