1.BLAT DE COCOS Se amesteca faina cu praful de copt si apoi ouale. Se adauga zaharul si nuca de cocos, apoi untul taiat bucatele. Se adauga si laptel
1.BLAT DE COCOS
Se amesteca faina cu praful de copt si apoi ouale. Se adauga zaharul si nuca de cocos, apoi untul taiat bucatele. Se adauga si laptele de cocos.
Compozitia rezultata se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180°C pana la proba scobitorii.
2. BLAT DE BANANE SI IAURT
Bananele se taie bucatele se transforma in piure si se amesteca cu iaurtul. Se amesteca faina. Apoi mierea, nuca de cocos si praful de copt si un praf de sare. Urmeaza apoi ricotta
Compozitia se pune intr-o forma rotunda de tort pregatita cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul incins la 190°C pt cel putin 50min, faceti proba scobitorii.
3.CREMA DE COCOS SI LIME
Toate ingredientele se amesteca intr-o craticioara si se pun pe foc mediu si se fierb timp de 20min, adica pana cand lichidul scade in jur de 370ml. La acest punct se indeparteaza de pe flacara, se lasa
sa se raceasca putin si se pune in frigider pt cel putin 3ore.
Prima de a fi depusa in frigi crema va arata foarte lichida. Dupa cele 3 ore se spumeaza cu mixerul si se adauga gelatina.
4. BANANA CURD
Se paseaza bananele in asa fel incat sa nu ramane cocoloase prea mari deci cat mai bine, se adauga coaja si sucul lamaiei si se amesteca bine.
Se topeste untul intr-o craticioara cu bordurile inalte. Untului deja topit i se adauga zaharul si pulpa pasata de banane.
Se mai lasa pe foc circa 10' se amesteca f. bine pentru a ramane crema cat mai fara cocoloase.
Separat se bat lejer ouale. Se da deoparte cratita se iau 2-3 linguri de crema calda si se amesteca usor cu ouale batute pt a evita ca acestea sa se coaguleze, daca am amesteca toata cantitatea de oua in crema calda. Se amesteca apoi repede cu restul cremei se pune din nou pe foc pana cand crema devine mai groasa si incepe sa se desprinda de pe pereti. Se da deoparte si se lasa la racit.
5. ASAMBLARE TORT
In forma rotunda tapetata cu pelicula transparenta am format tortul-carapace, incepand cu primul blat rotund si cu imbracarea peretilor.
Se pune stratul de crema de cocos si lime. Deasupra se aseaza frumos blatul de banane si iaurt. Urmeaza apoi stratul de banana curd. Se niveleaza si se pune deasupra ultimul blat de cocos.
Tortul merge la frigi unde se odihneste peste noapte.
A doua zi se scoate de la frigi si se imbraca intr-un strat subtire de unt si se decoreaza.
Pofta buna!
Reteta TORT BARBIE Ã la Dora a fost propusa de DoraM pe forum culinar.ro
Alta reteta de tort cu cocos gasiti aici: Tort de cocos cu ciocolata ,
Tort cu banane, cocos si branza ,
Mini delicii cu miere si cocos .
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAstazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...
Prajitura turnata cu mere si biscuitiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii