Tort Barbie à la Dora (cocos si banane)

1.BLAT DE COCOS Se amesteca faina cu praful de copt si apoi ouale. Se adauga zaharul si nuca de cocos, apoi untul taiat bucatele. Se adauga si laptel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Barbie à la Dora (cocos si banane)

Ingrediente

  • BLAT DE COCOS: 100g unt
  • 200ml lapte de cocos
  • 200g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 150g zahar
  • 3 oua
  • 100g nuca de cocos
  • BLAT DE BANANE SI IAURT:
  • 200g faina
  • 140g pulpa de banane
  • 125g iaurt
  • 125g ricotta
  • 50g miere
  • 50g nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf de sare
  • CREMA DE COCOS SI LAMAIE:
  • 100g unt
  • 600ml lapte de cocos
  • 100g zahar
  • 1 lime (coaja rasa)
  • 4 linguri suc de lime
  • 12g gelatina
  • BANANA CURD:
  • 4 banane mature dar totusi tari
  • 130g unt
  • 4oua
  • 1 lamaie
  • 200g zahar

Mod de preparare

1.BLAT DE COCOS

Se amesteca faina cu praful de copt si apoi ouale. Se adauga zaharul si nuca de cocos, apoi untul taiat bucatele. Se adauga si laptele de cocos.

Compozitia rezultata se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180°C pana la proba scobitorii.

2. BLAT DE BANANE SI IAURT

Bananele se taie bucatele se transforma in piure si se amesteca cu iaurtul. Se amesteca faina. Apoi mierea, nuca de cocos si praful de copt si un praf de sare. Urmeaza apoi ricotta

Compozitia se pune intr-o forma rotunda de tort pregatita cu hartie de copt.

Se coace in cuptorul incins la 190°C pt cel putin 50min, faceti proba scobitorii.

3.CREMA DE COCOS SI LIME

Toate ingredientele se amesteca intr-o craticioara si se pun pe foc mediu si se fierb timp de 20min, adica pana cand lichidul scade in jur de 370ml. La acest punct se indeparteaza de pe flacara, se lasa

sa se raceasca putin si se pune in frigider pt cel putin 3ore.

Prima de a fi depusa in frigi crema va arata foarte lichida. Dupa cele 3 ore se spumeaza cu mixerul si se adauga gelatina.

4. BANANA CURD

Se paseaza bananele in asa fel incat sa nu ramane cocoloase prea mari deci cat mai bine, se adauga coaja si sucul lamaiei si se amesteca bine.

Se topeste untul intr-o craticioara cu bordurile inalte. Untului deja topit i se adauga zaharul si pulpa pasata de banane.

Se mai lasa pe foc circa 10' se amesteca f. bine pentru a ramane crema cat mai fara cocoloase.

Separat se bat lejer ouale. Se da deoparte cratita se iau 2-3 linguri de crema calda si se amesteca usor cu ouale batute pt a evita ca acestea sa se coaguleze, daca am amesteca toata cantitatea de oua in crema calda. Se amesteca apoi repede cu restul cremei se pune din nou pe foc pana cand crema devine mai groasa si incepe sa se desprinda de pe pereti. Se da deoparte si se lasa la racit.

5. ASAMBLARE TORT

In forma rotunda tapetata cu pelicula transparenta am format tortul-carapace, incepand cu primul blat rotund si cu imbracarea peretilor.

Se pune stratul de crema de cocos si lime. Deasupra se aseaza frumos blatul de banane si iaurt. Urmeaza apoi stratul de banana curd. Se niveleaza si se pune deasupra ultimul blat de cocos.

Tortul merge la frigi unde se odihneste peste noapte.

A doua zi se scoate de la frigi si se imbraca intr-un strat subtire de unt si se decoreaza.


Pofta buna!

Reteta TORT BARBIE à la Dora a fost propusa de DoraM pe forum culinar.ro

Alta reteta de tort cu cocos gasiti aici: Tort de cocos cu ciocolata ,

Tort cu banane, cocos si branza ,

Mini delicii cu miere si cocos .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia