Tort AnnaMaria

Blat tip castagnaccio: Galbenusurile le-am frecat cu zaharul. Am adaugat uleiul. Am topit untul si l-am amestecat cu laptele si l-am turnat in compoz

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort AnnaMaria

Ingrediente

  • Blat tip castagnaccio: 300g faina de castagne
  • 375ml lapte
  • 4 oua
  • 45g unt
  • 75g zahar
  • 75g stafide
  • 100g nuci
  • alune padure
  • migdale
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 portocala (coaja rasa)
  • 1lamaie (coaja rasa)
  • esenta vanilie
  • Mousse de piersici: 400g piersici din compot
  • 200g frisca
  • 3 foi gelatina
  • vanillina sau un plic zahar vanilat
  • Mousse de castagne si cacao: 300g crema de castagne naturale la cutie
  • 40g cacao amara
  • 100g zahar pudra
  • 4 linguri cognac
  • 150g frisca

Mod de preparare

Blat tip castagnaccio:

Galbenusurile le-am frecat cu zaharul. Am adaugat uleiul. Am topit untul si l-am amestecat cu laptele si l-am turnat in compozitie. Faina de castagne am cernut-o, am adaugat praful de copt si am adaugat-o putin cate putin si apoi coaja de portocala si lamaie.

Am adaugat si alunele, migdalele si nucile prajite in prealabil la cuptor si zdrobite. Si stafidele inmuiate jumatate de ora in apa calduta. Albusurile batute spuma cu un pic de sare le-am adaugat la crema usor amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.

Eu am mai adaugat si 2linguri de creme fraiche.

Am turnat compozitia in forma de tort unsa cu unt si infainata si-am bagat la cuptor la 180° pana la proba scobitorii.

Am scos blatul, l-am lasat la racit pe gratar si l-am impartit in doua.

Apoi am "scobit" fiecare blat.

Mousse de piersici:

Piersicile le-am facut bucati mici si le-am frulat..

Am batut frisca si-am amestecat-o usor in piureul de piersici. Gelatina inmuiata in putina apa rece am topit-o pe baie de aburi si-am turnat-o calduta. Crema rezultata am pus-o putin la frigider. Intre timp am preparat celalalt mousse.

Mousse de piersici:

L-am lasat mai putin dulce.

Am batut frisca. Am adaugat crema de castagne deja preparata apoi cacao amara si cognac-ul.

Mousse-ul rezultat este foarte teapan de aceea n-am mai adaugat gelatina.

Am inceput asamblarea tortului:

Inainte de a pune mousse-urile am insiropat putin fiecare blat cu sucul din compot.

Am pus peste primul blat mousse-ul de piersici.

Deasupra am continuat cu mousse-ul de castagne si deasupra celalat blat drept capac si l-am lasat peste noapte la frigider.

A doua zi l-am scos din forma. Am izolat cu crema de unt partea cu mousse-urile si l-am bagat iar la frigider pt jumatate de ora.

Dupa jumatate de ora l-am scos, l-am uns pe tot cu unt.

L-am imbracat in pasta de zahar si l-am decorat.
Reteta Tort AnnaMaria a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala