Prepararea blatului: Galbenusurile le-am separat de albusuri si-am adaugat zaharul. Untul l-am pus intr-o craticioara pe foc mic la topit. Am frecat g
Prepararea blatului:
Galbenusurile le-am separat de albusuri si-am adaugat zaharul.
Untul l-am pus intr-o craticioara pe foc mic la topit. Am frecat galbenusurile cu zaharul si cu varful de sare, am adaugat untul topit, apoi faina cernuta cu amidonul, vanilina si praful de copt.
Am batut spuma albusurile si le-am incorporat usor in galbenusuri apoi am pus totul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava la cuptor la 170° pt cca. 50 min si apoi proba cu scobitoarea.
Blatul odata racit l-am taiat in trei; am desfacut o cutie de mix de fructe si am scurs fructele. Am insiropat blaturile cu sucul din cutie si cu ceva lichior de portocale.
Am uns fiecare blat cu dulceata de caise, apoi am frecat smantana cu zahar, am amestecat cu fructele din compot bine scurse si-am inceput a construi tortul.
Am pus primul strat de frisca cu fructe, blatul de mijloc, ultimul strat de frisca.
Am pus capac l-am ambalat si apoi l-am bagat in frigider unde a stat cateva ore.
L-am decorat dupa inspiratia de moment.
Reteta Tort aniversar a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte prajituri recomandate:
Prajitura cu crema
Tiramisu
Diplomat
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniAm pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...
Omleta cu dovlecel si telemea de oaieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii