Tort Anastasia

Tortul Anastasia este un tort delicios cu blat de cacao si crema de mascarpone ce a fost ornat cu crema de ciocolata si creioane cu pasta de zahar.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort Anastasia

Ingrediente

  • pentru blat:
  • -8 oua
  • -240 gr zahar
  • -210 gr faina
  • -30 gr cacao
  • -un praf de sare
  • pentru umplutura:
  • -250 gr mascarpone
  • -250 gr smantana pentru gatit
  • -60 gr zahar pudra
  • -1 plic zahar vanilat
  • -un plic crema pentru prajituri
  • de ciocolata
  • -{si aici avem nevoie de lapte+ o lingura de zahar pudra zahar}
  • pentru decor
  • -300 gr ciocolata de menaj
  • -100 gr unt
  • -dulceata de fructe de padure
  • -creioane pentru decor

Mod de preparare

Mai intai pregatim tava si cremele, ungem cu unt sau punem foaie de copt intr-o tava rotunda(pentru blat), si cernem faina impreuna cu cacaoa si facem frisca,
Frisca se face in modul urmator: batem smantana pana devine groasa si apoi adaugam zaharul vanilat si zaharul pudra si mai amestecam 2,3 minute si o punem la frigider apoi facem crema:

amestecam jumatate din frisca cu mascarpone iar cealalta jumatate din frisca cu dulceata lichida rece ,daca dulceata este tare o punem pe foc la bain-marie pana se lichefiaza , crema pentru prajituri o pregatim conform instructiunilor de pe plic si le punem toate la frigider .

Batem ouale cu zaharul si praful de sare timp de 20-25 de minute, pana cand compozitia devine alba cleioasa, nu mai putin de 20 de minute, cernem faina si cacaoa, apoi adaugam treptat faina in ploaie putin cate putin, direct din sita, amestecam pana intra in compozitie si adaugam alta faina… si tot asa pana se termina, cand amestecam nu trebuie cu forta, miscari circulare de sus in jos .
turnam compozitia din loc in loc si nivelam cu o lopatica apoi dam la cuptor, cuptorul trebuie sa fie incalzit inainte.

Cat timp blatul se coace Nu deschidem cuptorul si nici dupa ce am inchis, blatul se lasa sa se raceasca in cuptor, sau il scoatem cand este caldut astfel este posibil sa se lase. Coacerea dureaza 30 de minute.{in cazul in care blatul nu este facut il mai puneti la cuptor cat este necesar }.

Cat timp blatul se raceste pregatim crema de ciocolata pentru decor, punem ciocolata cu untul la topit la bain-marie; dupa ce s-a topit cu ajutorul unei forme de inimioare facem o inima de ciocolata, turnam ciocolata calduta in forma si lasam pana se intareste.

Taiem blatul in 3 parti egale, dupa s-a racit, si ungem prima foaie cu crema de frisca si mascarpone si a doua cu crema din frisca cu dulceata . Ultima foaie o ungem cu ciocolata topita, dar un strat subtire nu gros pentru ca se va intari prea tare si se va rupe la taiat, doar in mijloc unde punem inimioara va fi putin mai gros deoarece va trebui sa o “ingropam” in ciocolata, daca aveti recipient pentru ornat, daca nu taiati o punguta la un capat, si punem crema pentru prajituri in recipient sau in punguta si ornam tortul pe margine roata imprejur apoi decoram cu creioanele pentru decor.


Lasam tortul cu crema de ciocolata sa se aseze la frigider dupa care il putem servi alatuir de un pahar de sirop natural de caise din camara Bunatati din Natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia