Blat: Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de l
Blat:
Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de lemn fara a-l fierbe, doar pana devine lichid.
Se lasa la racit vreo 15 minute.
Apoi se adauga faina si praful de copt.
Apoi ouale batute si essenza de vanilie.
Si coaceti blatul in cuptor la 160°C circa 1 ora (probati cu scobitoarea)
Odata copt se scoate pe gratar si se lasa la racit.
Crema de pepene galben:
Creme-fraiche se amesteca cu frisca, se adauga bucatile de pepene si la urma gelatina inmuiata in apa rece si topita pe bain-marie.
Crema de banane si alune:
Amestecati creme-fraiche cu frisca usor folosind lingura de lemn.
Adaugati feliile de banane si alunele iar la urma gelatina.
SPECIFICARE: cremele nu sunt foarte dulci, au zahar doar de la pepene (sau banane) si de la frisca vegetala deja cu zahar in ea.
Cine doreste mai dulce poate adauga zahar dupa dorinta.
Asamblarea tortului
Blatul de tort se taie in trei parti.
In tava de tort dorita puneti pelicula transparenta si puneti primul blat.
Insiropati cu cappuccino si adaugati deasupra crema de pepene galben.
Puneti al doilea blat, insiropati-l si adaugati deasupra crema de banane si alune.
Incheiati cu ultimul blat insiropat.
Sigilati cu pelicula transparenta si lasati la frigider peste noapte
A doua zi scoateti tortul din forma.
Si ornati cu frisca.
Reteta Tort Amico a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO reteta de ciabatta usoara si ultra rapida, fara maia.Tot ce avem de facut este sa amestecam aluatul cu o lingura, apoi sa...
Ciabatta cu maslineIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii