Se bate frisca dupa care se da la frigider. Se bat ouale, se adauga 125 ml apa (adica jumatate din cantitatea initiala) si zaharul. Gelatina se lasa s
Se bate frisca dupa care se da la frigider. Se bat ouale, se adauga 125 ml apa (adica jumatate din cantitatea initiala) si zaharul. Gelatina se lasa sa se umfle in 125 ml apa (cantitatea de apa ramasa). Se pun ouale cu apa si zaharul pe foc mic (chiar foarte mic) se amesteca continuu pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul ( se poate incerca cu o lingurita), se adaua gelatina. Se amesteca pana se topeste si aceasta, iar compozitia va deveni fina.
Atentie nu trebuie sa fiarba si trebuie amestecat in acelasi sens pe tot timpul preperarii tortului.
Dupa ce observati ca s-a incorporat si gelatina se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se mai amesteca din cand in cand in ea sa nu se intareasa.
Dupa ce s-a racit se incorporeaza in frisca batuta (din frigider).
Se adauga putina zeama de lamaie (cam 2-3 linguri). Se imparte compozitia in trei; o parte se amesteca cu cacao, o alta parte cu nuca de cocos colorata si ultima se pastreaza asa cum este. O forma de tort se acopera cu folie transparenta sau se poate pune pur si simplu o punga. Se adauga compozitia alba, se uniformizeaza, se adauga apoi stratul cu nuca de cocos si la sfarsit cel cu cacao. Intre cele trei straturi se pot adauga diferite fructe.
Se baga la frigider cam 3 ore dupa care se rastoarna pe un platou se desprinde folia sau punga si se orneaza.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDe mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...
Rulouri din carne de vita
Comentarii