Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament si se preincalzeste cuptorul la semnul 7/220 grd.C. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce amestec
Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament si se preincalzeste cuptorul la semnul 7/220 grd.C. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul se albeste si devine cremos. Se bat albusurile spuma.
Se amesteca galbenusurile cu faina cernuta si se adauga albusurile batute si apoi untul topit. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie unsa cu grasime si se coace la foc potrivit, timp de 10-15 minute. Se taie foaia in doua cercuri cu diametrul de 22 cm.
Se amesteca cafeaua cu romul si siropul si se stropeste unul din cercuri cu jumatate din cantitate. Se presara deasupra ciocolata, se aseaza deasupra celalalt cerc si se stropeste cu restul de cafea.
Peste cele doua foi se pune un strat de inghetata in forma de capita de fan. Se imbraca tortul cu bezea, acoperind complet marginile. Se da la cuptor timp de 7-10 minute, pana cand bezeaua incepe sa se rumeneasca. Se presara cacao si se serveste imediat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Comentarii