Tort Alaska

Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament si se preincalzeste cuptorul la semnul 7/220 grd.C. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce amestec

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 1 lingura unt topit
  • 6 linguri de rom
  • 6 linguri sirop
  • 6 linguri cafea neagra tare
  • 50 g ciocolata amaruie taiata marunt
  • 1 cutie de 500g Inghetata de cafea
  • 1 cantitate de bezea
  • conform retetei
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare

Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament si se preincalzeste cuptorul la semnul 7/220 grd.C. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul se albeste si devine cremos. Se bat albusurile spuma.


Se amesteca galbenusurile cu faina cernuta si se adauga albusurile batute si apoi untul topit. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie unsa cu grasime si se coace la foc potrivit, timp de 10-15 minute. Se taie foaia in doua cercuri cu diametrul de 22 cm.


Se amesteca cafeaua cu romul si siropul si se stropeste unul din cercuri cu jumatate din cantitate. Se presara deasupra ciocolata, se aseaza deasupra celalalt cerc si se stropeste cu restul de cafea.

Peste cele doua foi se pune un strat de inghetata in forma de capita de fan. Se imbraca tortul cu bezea, acoperind complet marginile. Se da la cuptor timp de 7-10 minute, pana cand bezeaua incepe sa se rumeneasca. Se presara cacao si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide