Tort After Eight

Pt frisca cu menta , se iau bucatile de ciocolata After Eight( se lasa deoparte 8 bucati pt ornat), se pun la fiert si se lasa la racit. Ciocolata se

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pachete ciocolata After Eight
  • 700 ml frisca
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 80 g unt moale sau margarina
  • 80 g zahar
  • 5 galbenuse
  • 1 lingura rom
  • 200 g migdale macinate
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 5 albuse
  • 2 pachete intaritor
  • 100 ml frisca
  • cacao

Mod de preparare

Pt frisca cu menta , se iau bucatile de ciocolata After Eight( se lasa deoparte 8 bucati pt ornat), se pun la fiert si se lasa la racit. Ciocolata se razaleste. Unutl sau margarina se amesteca cu zaharul pana se face spuma. se adauga unul cate unul galbenusurile apoi romul. Ciocolata se amesteca cu migdalele si praful de copt. Albudurile se bat spuma si se adauga o data jumatate apoi cealalta jumatate.. Aluatul se pune intr-o forma de 28 cm cu hartie de copt si se baga la cuptor la 180�C, cca 25 minute. Apoi se scoate blatul se lasa la racit si se scoate din forma. Frisca de menta se imparte in doua si fiecare se amesteca cu cate 1 pachet intaritor. Crema se pune peste blat, sus foarte putin aratand ca o cupola.

Pt impodobit se bate frisca se pune in sprit , cu forma de stea si se orneaza tortul. Se poate presara cacao deasupra si cele 8 bucati de ciocolata ramase se taie in doua (triunghi) si se folosesc ca ornament. Se serveste rece.

Tipp: Daca servesc si copii romul se poate inlocui cu suc de portocale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Rulouri din carne de vita
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide