Tort 3 arome

Tortul 3 arome imbina perfect aromele de cafea, curmale si ciocolata, iar modul de preparare este cel adoptat de vegetarieni.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tort 3 arome

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 50 g zahar brun
  • - 150 g faina (secara si alba)
  • - 2 linguri rom
  • - 1 praf de copt
  • - 2 oua
  • - 2-3 linguri ulei
  • - 1 pahar cafea
  • Ingrediente crema curmale:
  • - 20 curmale
  • - ½ cescuta cafea
  • Ingrediente crema ciocolata:
  • - 1 ciocolata cu lapte
  • - 50 g lapte praf
  • - 3 linguri ulei palmier
  • - 3 linguri lapte

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele pentru blat. Aluatul se pune la copt intr-o forma tapetata cu foaie de copt. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor si se lasa la racit. Curmalele se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se scot samburii si se mixeaza cu ½ cescuta de cafea. Am facut o crema de ciocolata asemanatoare cu ciocolata de casa. Am topit ciocolata in uleiul de palmier, am luat de pe foc, apoi am adaugat laptele praf si laptele, am amestecat bine si am lasat putin la racit. Daca crema este prea tare se mai adauga putin lapte. Am taiat blatul in 2. Am intins crema de curmale, apoi am pus crema de ciocolata. Deasupra am asezat a doua parte din blat si am turnat restul de ciocolata. Am lasat tortul la frigider pentru 1-2 ore. Ies 6 portii. O portie are 432.6 calorii.


Tortul 3 arome se serveste rece, de la frigider.

Reteta tortului 3 arome a fost propusa pe forumul Culinar.ro de reteteveg.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia