Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l puteti pregati pentru orice ocazie festiva. Crema pufoasa are gust intens de lamaie si este foarte racoritoare.
Supun atentiei voastre aceasta reteta care este usor de facut si este o alternativa la clasicul tiramisù… Asa ca va astept pe cat mai multe s-o probati si sa-mi spuneti parerile voastre…
Pregatirea blatului-biscuit:
Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, se adauga faina si amidonul. Se toarna compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 180 grade pentru circa 12 minute.
Jeleu de lamaie:
Apa cu zaharul si coaja de lamaie se fierb pe foc circa 5minute. Se indeparteaza de pe foc si se adauga sucul de lamaie si gelatina inmuiata. Se amesteca pt a topi gelatina si se trece prin sita pt a indeparta coaja de lamaie. Se lasa sa se raceasca putin.
Ccrema de lamaie:
Coaja celor doua lamai se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie si untul si se pune pe foc pt 2-3minute. Galbenusurile si cu oul se "desfac” cu furculita si se pun in compozitia de mai sus si apoi, amestecand se pune din nou pe foc pt circa 2-3minute. La crema rezultata se adauga si gelatina inmuiata. Se amesteca apoi bine pt a topi gelatina si se trece totul printr-o sita pt a indeparta coaja de lamaie. Se lasa un pic la racit.
Mascarponele cu creme-fraiche si cu zaharul pudra se mixeaza bine si se adauga compozitiei de oua. La sfarsit se adauga si frisca batuta.
Sirop pt blat:
Se fierbe zaharul cu apa vreo 3 minute pe foc. Se ia de pe foc si cand s-a mai racit un picut se adauga 40ml lichior de lamaie si se lasa la racit complet.
Asamblare tort:
Intr-o forma patrata de yena invelita cu pelicula transparenta am pus primul blat-biscuit( ii spune asa din cauza grosimii pt ca el normal este foarte pufos). Se insiropeaza cu siropul de limoncello. Se adauga un rand de crema si se da la congelator pt 10minute. Se scoate, se adauga al doilea blat-biscuit, se insiropeaza si se pune un alt rand de crema. Se baga la congelator pt alte 10minute. Odata trecute cele 10 minute se pune jeleul de lamaie. Se pune iar 10minute la congelator. Se adauga ultimul strat de crema si iar 10 minute la congelator. Si in sfarsit se pune al treilea blat-biscuit. Se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se scoate, se acopera cu un strat subire de unt. Am mixat 100-125g unt cu zahar pudra din ochi (aprox 2-3lingurite). Si se orneaza dupa dorinta si imaginatie.
Reteta de Tiramisu cu lamaie a fost propusa de Dora_m pe forum culinar.
Serveste Tiramisu cu lamaie de la rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii