Tarta frantuzeasca cu mere

1.Margarina cu 100g zahar ( atentie nu 150g.), zaharul vanilat, sarea se amesteca si se adauga treptat 2 oua. 2.Se amesteca p

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta frantuzeasca cu mere

Ingrediente

  • Pt o forma cu dimensiunea de 28 cm:
  • 75g unt-margarina moale
  • 150g zahar
  • 1 pachet zahar vanilinat
  • 1 virf de sare
  • 4 oua
  • 100 g faiana
  • 50g Speisestärke- Amidon pt prajituri
  • 1lingurita cu praf de copt
  • Cca 750g mere foarte zemoase (soiul Cox Orange sau Boskop)
  • 200-250 g smiantina groasa (sau iaurt batut gros)
  • I lingura zahar pudra pt ornat
  • 1lingurita cu varf scortisoara

Mod de preparare

1.Margarina cu 100g zahar ( atentie nu 150g.), zaharul vanilat, sarea se amesteca si se adauga treptat 2 oua.

2.Se amesteca pana nu se mai simte cu degetul zaharul. Faina cu amidonul si praful de copt se amesteca si se adauga usor, se omogenizeaza cu o paleta.

3.Coca are consistenta ca o crema.

4.Se incalzeste cuptorul la 180 grade (cuptor cu microunde, la gaz cred ca 3)

5.Merele se curata de coaja si se taie in felii mai subtiri care se aseaza de jur imprejur in forma care am uns-o si unde am pus aluatul cel mai in coltisor fara mere.

6.Se da la cuptor pe al doilea rand numarat de jos in sus, timp de 35 minute in acest timp se amesteca smantana cu zaharul ramas cele 50g si 2 oua plus o lingurita plina cu scortisoara.

7.Cine nu prefera scortisoara merge si fara.

8.Dupa prima etapa de copt cele 35 minute se toarna compozitia din smantana si se mai da inca odata la cuptor pentru un timp de 25 minute. Dupa ce s-a racit se presara cu zahar pudra.
Reteta propusa pe forum de Camila

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia