Tarta de fructe

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul (150 g) si zeama de lamaie. Apoi se adauga si galbenusurile si se continua sa se bata. In spuma rezult

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • 150 g faina
  • 1/2 praf copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de lamaie
  • 100 ml apa
  • o budinca de vanilie
  • 250 ml lapte
  • fructe de sezon (capsun
  • afine
  • zmeura
  • portocat
  • kiwi) aprox. 150 g
  • gelarina transparenta 10 g
  • 50 ml rom

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul (150 g) si zeama de lamaie. Apoi se adauga si galbenusurile si se continua sa se bata. In spuma rezultata se adauga treptat apa si faina amestecata cu praful de copt si aromele (coaja de lamaie rasa). Se toarna in forma tapetata si se coace la 200 grade timp de 35-40 min. In timpul coacerii sa prepara crema din lapte si praf de budinca de vanilie. (Se urmeaza modul de preparare indicat pe plic.) Fructele se pregatesc, se sorteaza. Dupa coacerea tartei si usoara racire se va insiropa cu 3 linguri de apa amestecata cu o lingura de rom si o lingura de zahar. Crema de budinca sa toarna peste tarta, se niveleaza si se orneaza cu fructele de sezon. Deasupra se glazureaza ca gelatina fierbinte, dizolvata in solutie de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce