Se framanta aluatul, se opreste putin iar restul se intinde in foaie si se aseaza in forma unsa si tapetate. Din aluatul pastrat se fac floricele car
Se framanta aluatul, se opreste putin iar restul se intinde in foaie si se aseaza in forma unsa si tapetate.
Din aluatul pastrat se fac floricele care se coc.
Se pune o foaie de copt peste aluat si se presara boabe de porumb. Se coace in cuptor circa 10-15 minute, apoi se scoate hartia si se lasa aluatul pana se rumeneste.
Se pune gelatina la inmuiat si se dizolva.
Se amesteca frisca cu laptele fierbinte, se adauga gelatina si se bate bine.
Se amesteca smantana cu zaharul, gelatina, frisca si murele.
Se toarna compozitia peste aluat si se lasa la rece.
Deasupra se pun floricele din aluat
Se serveste rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii