Se bat albusurile spuma. Cand spuma este tare se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie, fa
Se bat albusurile spuma. Cand spuma este tare se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie, faina si 2-3 linguri apa. Se toarna compozitia intr-o forma de tarta (diam. 25-30 cm) unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 35 de min. Intre timp sa prepara budinca conform instructiunilor de pe plic cu specificatia ca se pun 400 ml lapte in loc de 500 pentru a iesi mai tare. Se lasa sa se raceasca. Se scoate tarta se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza cu compot sau cu un sirop preparat astfel: se fierb 2 linguri de apa cu 1 lingurita de zahar si 1 lingurita esenta de rom. Se umple tarta cu budinca, se decoreaza cu fructe si apoi se pune gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDe mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...
Rulouri din carne de vita
Comentarii