Tortul "Steluta de Craciun" este foarte usor de facut, are aroma intensa de portocale si este perfecta pentru sarbatorile de iarna.
Tava se unge cu margarina si de presara cu faina, am pregatit apoi ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala. Se bat spuma timp de 5 minute toate. Se cerne faina si se adauga, treptat, peste crema de oua. Se taie untul in bucatele si se incorporeza in coca. Se toarna coca in forma, se netezeste si se coace 40-45 de minute.
Dupa ce s-a copt, se lasa la racit. Eu am gasit doar dulceata de portocale intregi pe care le-am mixat.
Se taie steaua in doua, pe orizontala si se unge primul blat cu marmelada si lichior, incalzite in prealabil. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat. Aici trebuia sa fac glazura si sa ornez steaua cu fulgi de ciocolata si stelute din zahar (se amesteca zaharul cu 3 linguri apa si se umplu forme de stele mici; se lasa la intarit si apoi se scot si se orneaza cu ele tortul) dar eu am vrut o steluta "ninsa", cu ornamente de Craciun: lumanari din portocale!
Reteta Steluta de Craciun a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.ro
Se lasa un timp la rece, dupa care tortul Steluta de Craciun se poate servi.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAm gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...
Biscuiti aperitiv, cu cascavalIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii