Rulouri germane cu prune

Rulourile germane cu prune sunt o prajitura delicioasa de toamna, aromata, cu gust intens de prune si scortisoara. O prajitura cu prune numai buna de incercat langa un pahar de vin fiert :).

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Rulouri germane cu prune

Ingrediente

  • 800 gr prune curatate si taiate bucatele
  • 100 de grame de alune sau migdale tocate marunt
  • 300 g branza dulce (quark sau Philadelphia)
  • 120 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 500 gr faina
  • 4 lingurite praf de copt (nu
  • nu e prea mult!)
  • 250 de grame magiun de prune
  • 2 linguri unt topit

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 g C si ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava rotunda de 26 cm sau una dreptunghiulara de cuptor.

Intr-o tigaie incinsa prajiti alunele/migdalele pana cand capata o culoare brun-aurie.

Intr-un vas amestecati branza cu laptele, uleiul, sarea, zaharul si scortisoara. Adaugati faina si praful de copt si framantati pana ce aveti un aluat omogen. Puneti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si intindeti o foaie de aprox. 50x50 cm. Intindeti deasupra magiunul, apoi presarati prunele si alunele/migdalele dupa care rulati.

Se va rupe pe alocuri, dar n-aveti nici o grija. Taiati ruloul in 12-14 felii pe care le asezati apoi fie una langa alta in tava rotunda, fie individual intr-o alta tava.

Ungeti deasupra cu untul topit si dati la cuptor 45-55 minute, pana cand rulourile sunt brun- aurii. Serviti-le calde sau reci. Pofta buna! Reteta postata de KikenHana


Rulourile nemtesti cu prune se servesc atat calde cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia