Se unge o forma patrata de 9 in (~22 cm latura) si se captuseste cu pergament. Ouale + zaharul se bat intr-un castron cam 10 minute sau pina cind crem
Se unge o forma patrata de 9 in (~22 cm latura) si se captuseste cu pergament.
Ouale + zaharul se bat intr-un castron cam 10 minute sau pina cind crema este foaarte pufoasa si de culoare galben foarte deschisa. Se adauga jumatate din cacao, apoi se stropeste mixtura cu untul topit si se adauga restul de cacao. Se toarna totul in tava si se coace (in cuptorul pre-incalzit) la 350 grade F (foc potrivit de tare) cam 30 - 35 minute pina este gata (daca pui o scobitoare in tort si o scoti iese uscata).
Pentru umplutura topesti ciocolata si untul impreuna. Le iei de pe foc, adaugi zaharul pudra si o lasi putin sa se racoreasca, apoi bati crema pina devine foarte cremoasa si destul de groasa ca sa fie intinsa pe tort. Tai tortul (orizontal) in 3 straturi apoi tai tortul in doua si suprapui toate straturile asa incit sa obtii 6 straturi. Pui crema intre straturi si pe din afara apoi il acoperi de jur imprejur cu "migdalele" bucatele sau felioare.
Legenda;
1 cup = 8 oz = 240 grame
1 oz ~ 30 grame
Reteta RICH CHOCOLATE LAYERS CAKE (Tort de ciocolata) a fost propusa de Chiu Georgeta
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAstazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...
Prajitura turnata cu mere si biscuitiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii