Reteta Tort cu ciocolata NUTELLA

Reteta Tort cu ciocolata NUTELLA este o reteta delicioasa, care se face relativ usor si poate fi incercata si de novicele in ale dulciurilor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Reteta Tort cu ciocolata NUTELLA

Ingrediente

  • Pentru Blatul Pufos :
  • 8 oua
  • - 2 linguri de apa
  • - 10 linguri de zahar
  • - 2 linguri de ulei
  • - 9 linguri de faina
  • - 1 lingura cacao
  • - 1 praf de copt
  • Pentru Crema :
  • - un borcan mare de Nutella
  • - 2-3 linguri de Lapte
  • - Esenta de rom
  • - Nuci si putin zahar (optional)
  • Pentru Insiropat :
  • - Apa
  • - Zahar
  • Pentru Ornat :
  • -Ciocolata alba

Mod de preparare

Pentru Blat :
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece,treptat zaharul se bate pana se face bezea. Galbenusul se freaca cu cele 2 linguri de ulei si se incoporeaza usor un albus batut bine. Se adauga faina cu praful de copt cernute, amestecand usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit adaugam cacao.

Se toarna intr o forma unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina. Il lasam 25-30 min depinde de cuptor.
Il lasam la racit si se taie in 3 blaturi.

Intre timp facem crema. Punem toata Nutella intr-o oala adugam esenta de rom si cele 2-3 linguri de lapte (cat sa se formeze o crema ca sa o putem intinde pe blaturi). O dam de pe foc. Punem intr-o tigaie nucile si putin zahar cat pentru a se carameliza si le adaugam in crema facuta.

Facem siropul din apa si zahar si insiropam bine cele 3 blaturi. Punem pe rand un blat si un strat de crema iar la sfarsit il putem orna cu ciocolata alba (eu asa am facut). Rezulta un tort foarte pufos si consistent !


Tortul cu ciocolata Nutella se serveste rece.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce