Reteta Tort cu ciocolata NUTELLA este o reteta delicioasa, care se face relativ usor si poate fi incercata si de novicele in ale dulciurilor.
Pentru Blat :
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece,treptat zaharul se bate pana se face bezea. Galbenusul se freaca cu cele 2 linguri de ulei si se incoporeaza usor un albus batut bine. Se adauga faina cu praful de copt cernute, amestecand usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit adaugam cacao.
Se toarna intr o forma unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina. Il lasam 25-30 min depinde de cuptor.
Il lasam la racit si se taie in 3 blaturi.
Intre timp facem crema. Punem toata Nutella intr-o oala adugam esenta de rom si cele 2-3 linguri de lapte (cat sa se formeze o crema ca sa o putem intinde pe blaturi). O dam de pe foc. Punem intr-o tigaie nucile si putin zahar cat pentru a se carameliza si le adaugam in crema facuta.
Facem siropul din apa si zahar si insiropam bine cele 3 blaturi. Punem pe rand un blat si un strat de crema iar la sfarsit il putem orna cu ciocolata alba (eu asa am facut). Rezulta un tort foarte pufos si consistent !
Tortul cu ciocolata Nutella se serveste rece.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii