Prajitura marmorata cu mere si pere

Prajitura marmorata cu mere si pere este un desert cu pere delicios. Reteta de prajitura marmorata cu pere se face in mai putin de o ora.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura marmorata cu mere si pere

Ingrediente

  • Blat:
  • * 4 oua
  • * 12 linguri rase cu faina
  • * 4 linguri rase smantana
  • * 2 linguri ulei
  • * 150 g zahar
  • * 1 pachet praf de copt
  • * 2 linguri cacao
  • Topping:
  • * 3 mere
  • * 1 para
  • * 50 g unt
  • * 100 g zahar
  • Crema:
  • * 1 plic creme ole de vanilie
  • * 250 ml lapte
  • * 100 ml frisca lichida
  • Glazura
  • * 100 g ciocolata
  • * 1 lingura ulei
  • * 4 linguri lapte

Mod de preparare

Merele si perele se curata de coaja, se scoate cotorul si se taie rondele. Se aseaza itr-o tava unsa cu unt,se suprapun perele peste mere.Se presara 100 g zahar si bucatele de unt. Se dau la cuptor pana se caramelizeaza.

Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea, se adauga smantana si uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. 1/3 din aluat se amesteca cu 2 linguri de cacao.

Blatul alb se toarna peste fructele caramelizate si cu ajutorul compozitie maro se marmoreaza prajitura.

Se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste si trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin,apoi se rastoarna pe un platou.

Crema: praful cremei se mixeaza cu laptele si frisca lichida pana obtinem o crema tare. Dupa ce prajitura s-a racit se intinde crema si se da la frigider.

Glazura: ciocolata, laptele si uleiul se incalzesc la microunde formandu-se o glazura delicioasa care se toarana peste crema si se da la frigider.


Prajitura marmorata cu mere si pere se proportioneaza dupa preferinta si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

#‎gatescpentruocarte‬

Pastai cu aripioare de pui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce