Mini cheesecake cu mousse de zmeura

Portii
3
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini cheesecake cu mousse de zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat
  • biscuiti digestivi – 90 g
  • sirop de agave 90 ml
  • scortisoara macinata – 1/2 lingurita
  • Pentru mousse
  • zmeura congelata – 100 g
  • smantana pentru frisca – 100 ml
  • lapte rece – 100 ml
  • mascarpone – 50 g
  • sirop de agave – 100 ml
  • gelatina (granule) – 1/2 plic (5 g)
  • extra lapte pentru hidratat gelatina – 70 ml
  • Extra
  • coacaze rosii pentru decor – 2 crengute
  • forme (plastic sau inox) de inimioare – 3 buc
  • cateva frunzulite de menta, pentru decor

Mod de preparare

• macina biscuitii digestivi in blenderul Oster Reversible, pe viteza 1
• cand acestia s-au macinat, amesteca-i cu siropul de agave si scortisoara
• pune-i in forme de inimioara, si preseaza-i bine. Din aceasta cantitate ar trebui sa-ti reiasa 3 mini blaturi
• pune gelatina intr-un castron mic si adauga 70 ml de lapte rece deasupra
• las-o la hidratat cca 10 min
• amesteca la foc mic pana cand toate granulele se vor dizolva – atentie, fierberea distruge gelatina
• amesteca apoi siropul de agave cu crema de mascarpone
• adauga in blenderul Oster Reversible zmeura, laptele, smantana pentru frisca, siropul de agave amestecat cu mascarpone
• blendeaza pe viteza 1 pana ce obtii o compozitie omogena
• toarna compozitia egal in miniformele de inimioare si lasa-le la frigider cca o ora
• umezeste un cutit cu lama subtire, dar foarte ascutit, si taie usor in de jur imprejurul formelor – vei vedea ca se vor desprinde foarte usor
• decoreaza cu coacaze rosii si menta
• serveste desertul rece.

Savureaza cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce