Locura de chocolate (Nebunie de ciocolata)

1.Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe aburi 2. Se pun ouale intr.-un castron si se bat impreuna cu zaharul 3. Se adauga esenta de vanilie 4. Se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Locura de chocolate  (Nebunie de ciocolata)

Ingrediente

  • 2½ (325 gr) tablete ciocolata amaruie cu peste 70% cacao
  • 2 paquete unt
  • 1 ½ cana faina
  • 1 lingurita de sare
  • 5 oua
  • 3 cani zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 tableta ciocolata cu crema (la alegere) eu am avut cu capsuni
  • 1 pumn de nuci prajite si taiate marunt

Mod de preparare

1.Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe aburi

2. Se pun ouale intr.-un castron si se bat impreuna cu zaharul

3. Se adauga esenta de vanilie

4. Se cerne faina si se adauga lindurita de sare

5. Se maruntesc nucile prajite

6. Se pune faina peste compozitia de oua cu zahar si se amesteca usor pana se incorporeaza

7. Se toarna ciocolata topita peste compozitia de mai sus

8. Se amesteca bine pana se omogenizeaza

9. Se toarna intr-o forma mare de savarina jumatate din compozitie si deasupra se pun bucati de ciocolata cu crema si nucile taiate marunt, se acopera cu restul de compozitie.

10. Forma de silicon se pune intr-o alta tava in care se pune apa si se da la cuptor 35-40 minute la foc potrivit (170-180º). Eu am acoperit forma cu folie de aluminiu. Daca nu aveti forma mare de savarina (asta din poza e mediana) atunci aluatul va ajunge pentru 2 prajituri sau compozitia ramasa se poate pune in forme de magdalena sau in orice tava. Prajitura se scoate dupa 40 minute si se lasa la racit dupa care se scoate cu grija din forma.

11. Se acopera cu o glazura de ciocolata si se deocreaza dupa preferinte.

12. O feliuta ca sa va fac pofta (prajitura este cremoasa pe dinauntru)


Se poate servi cu frisca sau cu inghetata.

Pofta buna!

Reteta Locura de chocolate a fost propusa de Ilinca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala