Inima de ciocolata

Inima de ciocolata este o reteta de prajitura cu interior moale de ciocolata. Daca ti-ai dorit si tu aceasta reteta urmareste pasii si pozele pentru un desert minunat si spectaculos.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Inima de ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 cupe:
  • 170 gr ciocolata amaruie cu procent ridicat de cacao;
  • 100 gr zahar;
  • 2 oua intregi;
  • 2 galbenusuri;
  • sare;
  • 100 gr unt;
  • 2 linguri nu foarte incarcate de faina 550;
  • 1 lingurita incarcata de ness;
  • zahar vanilat dupa gust;
  • smantana dulce
  • iaurt sau inghetata
  • fructe pentru servit;

Mod de preparare

Ciocolata se topeste cu untul la microunde pana devine o pasta. Se pun impreuna ouale, zaharul, zaharul vanilat si sarea, se bat la viteza mare, cu mixerul, mai mult de 5 min. Dupa ce amestecul s-a ingrosat si albit, se adauga ciocolata topita, faina si nessul. Se amesteca pana se obtine o compozitie aproape ca de chec, adica sa fie o idee mai curgatoare.

Se imbraca formele cu unt si eventual pe fund se pune cate o bucatica de hartie de copt, fundul e partea cea mai vulnerabila a prajiturii. Apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius. Se coc pentru exact 10 min, nici macar un minut mai mult (daca cuptorul incinge prea tare, 8 min sunt suficiente) cand a trecut timpul arata cam asa. Lasati la odihna 2 minute si cu cutitul usor, trageti de jur imprejur.


Rasturnati inima de ciocolata fara grija si pudrati cu cacao. Reteta Inima de ciocolata propusa de nico-vya.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Prajiturele motate cu fructe si budinca
Bucataras.RO

Prajiturele motate cu fructe si budinca

Pentru bucatarasii care-au petrecut Revelionul si pentru cei ramasi acasa ;)

Prajiturele motate cu fructe si budinca
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide