Inima de ciocolata

Inima de ciocolata este o reteta de prajitura cu interior moale de ciocolata. Daca ti-ai dorit si tu aceasta reteta urmareste pasii si pozele pentru un desert minunat si spectaculos.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Inima de ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 cupe:
  • 170 gr ciocolata amaruie cu procent ridicat de cacao;
  • 100 gr zahar;
  • 2 oua intregi;
  • 2 galbenusuri;
  • sare;
  • 100 gr unt;
  • 2 linguri nu foarte incarcate de faina 550;
  • 1 lingurita incarcata de ness;
  • zahar vanilat dupa gust;
  • smantana dulce
  • iaurt sau inghetata
  • fructe pentru servit;

Mod de preparare

Ciocolata se topeste cu untul la microunde pana devine o pasta. Se pun impreuna ouale, zaharul, zaharul vanilat si sarea, se bat la viteza mare, cu mixerul, mai mult de 5 min. Dupa ce amestecul s-a ingrosat si albit, se adauga ciocolata topita, faina si nessul. Se amesteca pana se obtine o compozitie aproape ca de chec, adica sa fie o idee mai curgatoare.

Se imbraca formele cu unt si eventual pe fund se pune cate o bucatica de hartie de copt, fundul e partea cea mai vulnerabila a prajiturii. Apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius. Se coc pentru exact 10 min, nici macar un minut mai mult (daca cuptorul incinge prea tare, 8 min sunt suficiente) cand a trecut timpul arata cam asa. Lasati la odihna 2 minute si cu cutitul usor, trageti de jur imprejur.


Rasturnati inima de ciocolata fara grija si pudrati cu cacao. Reteta Inima de ciocolata propusa de nico-vya.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia