Inghetata-Tort Limenta

Mod de preparare : 1.Blatul Albusurile se bat cu zaharul pina devine o bezea tare. Se amesteca migdalele impreuna cu sarea , amidonul si aroma de van

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Inghetata-Tort Limenta

Ingrediente

  • 1. Ingrediente pentru 3 blaturi din bezea cu dimensiunea intre 26-28 cm :
  • 6 albusuri de la oua cu marimea mijlocie
  • 225 g zahar
  • 25 g migdale macinate (facultativ si nuci)
  • 1 lingura amidon pentru bucatarie
  • citva sare
  • citva aroma de vanilie
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g grasime de nuca de cocos (Palmin)
  • 2.Ingrediente pentru inghetata parfait limete
  • menta
  • bezea:
  • 6 albusuri marime mijlocie
  • 375 g zahar
  • 375 g frisca
  • 2 blaturi
  • foi
  • de gelantina sau gelantina praf echivalent pentru 500ml lichid
  • citva sare
  • aroma de vanilie
  • 2 limete
  • 6 crengute de menta

Mod de preparare

Mod de preparare :

1.Blatul

Albusurile se bat cu zaharul pina devine o bezea tare.

Se amesteca migdalele impreuna cu sarea , amidonul si aroma de vanilie.Totul se incorporeaza usor in bezea.

Pe o tava pentru cuptor se pune hirtie de copt, apoi se deseneaza cu creionul 2 forme cu dimensiunea de 24-26 cm si una cu dimensiunea de 26-28. Facem in marimi diferite pentru a avea o margine frumoasa cind turnam compozitia pentru inghetata.

(imagine Atasata)

Bezeaua se imparte in 3 parti din care o parte sa fie putin mai mare.

Se toarna, se niveleaza frumos si se da la cuptor preincalzit 180° pentru un timp de 20 de minute. Cum am mai spus, se pot pregati cu o zi sau 2 inainte.

Se lasa complet la racit.

Ciocolata alba, se topeste la baie de aburi impreuna cu grasimea de cocos.

Fiecare blat din bezea se unge pe amindoua parti cu cicolata si se lasa la uscat.

2.Inghetata parfait limete, menta, bezea:

Limetele se dau intr-un jet de apa fierbinte se taie in bucatele. Menta se spala si se adauga impreuna cu limetele la blender, mixer, pina se piureaza .

Albusul se bate spuma, nu tare.

Zaharul se pune intr-un vas si se adauga foarte putina apa,sa se vada putin deasupra zaharului

Se pune la fiert pina ajunge la o temperatura de 120°.Cine nu are termometru face proba (dupa 6-7 minute, testat si cronometrat de mine) cu o furculita.

Se scufunda o furculita in sirop si se sufla printre gaurici. La inceput se formeaza baloane separate., apoi vine faza a doua unde se formeaza baloane unul legat de altul. Ei, acum a venit timpul sa luati siropul de pe foc.

De ce trebuie sa facem acest sirop?

Prin aceasta metoda se omoara bacteriile care se pot face in albusuri. Facem inghetata nu?

Siropul trebuie sa aiba o consistenta ceva cleioasa, dar daca se intinde prea mult a fost deja prea tirziu.

Siropul acesta fierbinte rezultat se toarna asa fierbinte cum este, cu incetul si se mixeaza la cea mai mare viteza, pina este ca o bezea tare si are o temperatura calduta.

Intre timp inmuiem gelantina, batem frisca.

Se adauga gelatina dizolvata, apoi piureul din menta si limete.

La sfirsit se incorporeaza frisca

3. Asamblarea:

Mai intii se pune blatul cel mai mare pe o farfurie cu marimea respectiva ( Eu am o forma de tort la care se ia "fundul")

Se pune un inel pentru ansamblarea torturilor si se toarna din inghetata.

Apoi se adauga al doilea blat, iar inghetata avind grija ca ultimul blat sa aiba deasupra un strat mai subtire.

Se da la congelator pentru un timp de minm 4 ore.


Se orneaza cu fructele dorite, ceva frunze de menta.

Pofta buna!

Reteta Inghetata -Tort Limenta a fost propusa de Camila pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia