Blat: Biscuitilor si amaretti-lor se maruntesc pana devin pesmet. Migdalele le-am prajit putin in cuptor si se dau prin masina de rasnit cafea apoi le
Blat:
Biscuitilor si amaretti-lor se maruntesc pana devin pesmet. Migdalele le-am prajit putin in cuptor si se dau prin masina de rasnit cafea apoi le-am adaugat pesmetului de biscuiti si le-am inecat in unt topit si putina esenta de migdale.
Se ia o forma rotunda de 22cm diametru pe care am uns-o prima cu putin ulei am tapetat-o cu aceasta compozitie pe fund si pe margini si-am pus-o la cuptor la 180°C pt 5 minute apoi am lasat-o la racit afara pe gratar.
Intre timp am coborat temperatura cuptorului la 150°C.
Crema de ciocolata alba:
Ciocolata alba am topit-o pe foc mic impreuna cu smantana lichida si apoi am lasat-o sa se raceasca. Am mixat ricotta(creme-fraiche in cazul meu) cu zahar(miere).
Si-am adaugat galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Am amestecat usor cu crema de ciocolata. Am adaugat brandy.
Crema rezultata am pus-o usor peste stratul de amaretti si biscuiti si-am dat la cuptor la 150°C pt 45-55minute (la mine a durat 70minute) pana compozitia devine inchegata pe margine si un pic moale la mijloc.
Am lasat-o afara in forma sa se raceasca.
Cand s-a racit crema de ciocolata alba am pus un strat de capsuni pe toata suprafata si-am adaugat deasupra jeleul de vin rosu.
Jeleu de vin rosu:
In vreo 5 linguri de vin rosu (luate din cei 250ml cantariti) am pus la hidratat agar-agar(cine vrea poate folosi gelatina normala).
In restul de vin rosu am adaugat scortisoara, mierea si-am pus pe foc.
Am adaugat si agar-ul si-am fiert vreo 5minute.
Am lasat sa se raceasca un pic si l-am varsat cu lingura peste capsuni.
Am lasat vreo 3 ore la frigider sa se inchege.
Intre timp am pregatit ultima crema, crema de ricotta.
Crema de ricotta:
Agarul l-am pus la hidratat in cateva linguri de lapte.
Am amestecat laptele, cu coaja de lamaie.
Am pus mierea.
Apoi galbenusurile.
Si-am pus totul la bainmarie pana a devenit o crema mai densa.
Am lasat-o un pic sa se raceasca si-am adaugat agarul fiert timp de 5minute in lapte.
Am amestecat creme-fraiche cu crema de oua.
Si crema rezultata am amestecat-o usor cu o lingura de lemn cu frisca.
Am pus crema rezultata peste capsuni si jeleul de vin rosu si am lasat la rece peste noapte.
A doua zi l-am scos din forma si l-am ornat cu putina ciocolata.
Reteta Gateau Royale a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAm gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...
Biscuiti aperitiv, cu cascavalIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii